r
Nosalty Logó

Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A piskótához

Összesen 579 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A piskótához

Összesen 2313 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A piskótához

Összesen 150 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 579 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2139 micro
Összesen 2313 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A piskótához

Elkészítés

A leveshez

  1. Süssük meg a narancsos piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgákat, és kisebb fokozaton verjük tovább.
  3. A lisztet már kézi habverővel keverjük bele óvatosan.
  4. A reszelt narancshéjat óvatosan belekeverjük.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 160-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  6. A piskótát deszkára helyezzük, és pogácsaszaggatóval tallérokat szaggatunk belőle.

A piskótához

  1. A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a leírt nyersanyagokat vízben beforraljuk (egész fahéj, narancshéj, szegfűszeg).
  2. A bort és a vizet összeforraljuk, majd a cukor felét beletesszük, és hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne.
  3. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a cukor másik felével habosra keverjük, majd hozzákeverjük a pudingport is.
  4. Vízgőz felett hozzászűrjük a fűszerredukciót a tojásos krémhez, majd lassan hozzáöntjük a bort is, és addig kevergetjük, amíg el nem kezd besűrűsödni.
  5. A levest kihűtjük, és a narancsos piskótatalérrokkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4759
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Receptkategóriák

Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal
Ágica-92 47 recept

Egy újabb vizsgatétel:) már csak 1 hét van hátra :D

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.