r
Nosalty Logó

Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A piskótához

Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A piskótához

Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A piskótához

Összesen 150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2139 micro
Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A piskótához

Elkészítés

A leveshez

  1. Süssük meg a narancsos piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgákat, és kisebb fokozaton verjük tovább.
  3. A lisztet már kézi habverővel keverjük bele óvatosan.
  4. A reszelt narancshéjat óvatosan belekeverjük.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 160-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  6. A piskótát deszkára helyezzük, és pogácsaszaggatóval tallérokat szaggatunk belőle.

A piskótához

  1. A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a leírt nyersanyagokat vízben beforraljuk (egész fahéj, narancshéj, szegfűszeg).
  2. A bort és a vizet összeforraljuk, majd a cukor felét beletesszük, és hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne.
  3. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a cukor másik felével habosra keverjük, majd hozzákeverjük a pudingport is.
  4. Vízgőz felett hozzászűrjük a fűszerredukciót a tojásos krémhez, majd lassan hozzáöntjük a bort is, és addig kevergetjük, amíg el nem kezd besűrűsödni.
  5. A levest kihűtjük, és a narancsos piskótatalérrokkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5083
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Egy újabb vizsgatétel:) már csak 1 hét van hátra :D

Hozzávalók

A leveshez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.