Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flammkuchen kecskesajttal és datolyával

Flammkuchen kecskesajttal és datolyával
Flammkuchen kecskesajttal és datolyával
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész Flammkuchent meglocsolhatjuk 1-2 ek folyékony mézzel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük 1 csipet sóval, hozzáadjuk az olajat és vizet, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk (kb. 30x40 cm), majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  2. A kakukkfüvet megmossuk, jól lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A datolyát durvára vágjuk. A sajtot szeletekre vágjuk. A creme fraichet elkeverjük a mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A creme fraichet a tésztára kenjük, elosztjuk rá a sajtot. Megszórjuk a datolyával, fenyőmaggal és kakukkfűvel.
  4. Betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és 13-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Flammkuchen, kecskesajtos-datolyás Flammkuchen, fűszeres-kecskesjtos Flammkuchen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

773
finomliszt 200 g
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 130 ml
kakukkfű 5 szál
datolya 80 g
kecskesajt 300 g
crème fraîche 200 g
méz 1 ek
bors 0 ízlés szerint
fenyőmag 2 ek