Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tök- és napraforgómagos cipó - gluténmentes

Tök- és napraforgómagos cipó - gluténmentes
Tök- és napraforgómagos cipó - gluténmentes
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy Dr. Schär recept, a barátnőmtől kaptam. Nagyon finom, nekem eddig mindig sikerült, gondoltam, megosztom a receptet. Más lisztkeverékből még nem próbáltam, de szerintem el lehet készíteni más (pl. hajdinaliszt, rizsliszt, kukoricakeményítő) lisztekkel is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lisztérzékenyeknek!
Tipp:
Frissen nagyon finom, szeletelve fagyasztjuk, így a kellő adag mindig kéznél van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie!
  2. A tök - és napraforgómagot olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk, hogy az aroma jól érvényesüljön.
  3. A lisztet egy keverőtálba töltjük, a friss élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd hozzáadjuk a liszthez.
  4. Hozzáadjuk a magokat, egy keveset félreteszünk, amit majd a sütés előtt a cipó tetejére szórunk.
  5. Végül hozzáadjuk az egész tojást, a vajat.
  6. Az egészet jól összedolgozzuk (ha van, dagasztógéppel pillanatok alatt megvan).
  7. Nedves kézzel cipót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, celofánnal letakarjuk.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. A cipót kb. 30 percig meleg helyen pihentetjük, kb. amíg a kétszeresére nem nő.
  10. A megkelt cipó tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, a félretett magokkal megszórjuk.
  11. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  12. A sütő ajtaját  NEM nyitjuk ki, csakis 45 perc után. Tűpróba szükséges, ne ragadjon rá.
  13. Ha megsült, a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 273
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

tökmagos kenyér gluténmentesen, magos cipó lisztérzékenyeknek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

328
schar mix 250 g
víz 250 ml
tojás 1 db
tökmag 15 g
napraforgómag 15 g
friss élesztő 15 g
vaj 20 g
tojás 1 db