r
Nosalty Logó

Tök- és napraforgómagos cipó - gluténmentes

Cafika
Tök- és napraforgómagos cipó - gluténmentes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

328
Kalória
6.7g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
9.7g
Zsír
84.6g
Víz
100.8g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    338.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie!
  2. A tök - és napraforgómagot olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk, hogy az aroma jól érvényesüljön.
  3. A lisztet egy keverőtálba töltjük, a friss élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd hozzáadjuk a liszthez.
  4. Hozzáadjuk a magokat, egy keveset félreteszünk, amit majd a sütés előtt a cipó tetejére szórunk.
  5. Végül hozzáadjuk az egész tojást, a vajat.
  6. Az egészet jól összedolgozzuk (ha van, dagasztógéppel pillanatok alatt megvan).
  7. Nedves kézzel cipót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, celofánnal letakarjuk.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. A cipót kb. 30 percig meleg helyen pihentetjük, kb. amíg a kétszeresére nem nő.
  10. A megkelt cipó tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, a félretett magokkal megszórjuk.
  11. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  12. A sütő ajtaját NEM nyitjuk ki, csakis 45 perc után. Tűpróba szükséges, ne ragadjon rá.
  13. Ha megsült, a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy Dr. Schär recept, a barátnőmtől kaptam. Nagyon finom, nekem eddig mindig sikerült, gondoltam, megosztom a receptet. Más lisztkeverékből még nem próbáltam, de szerintem el lehet készíteni más (pl. hajdinaliszt, rizsliszt, kukoricakeményítő) lisztekkel is.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek