r
Nosalty Logó

Tojásrántotta tejben-vajban

Guxj
Tojásrántotta tejben-vajban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

364
Kalória
21.4g
Fehérje
5.1g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
112.8g
Víz
570.2g
Koleszterin
-
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben vajat forrósítunk.
  2. A tejet és a tojásokat egy tálba öntjük, majd lazán felverjük. Nem kell, hogy teljesen egyenletes és habos legyen! Elég, ha nagyjából összekeveredtek. (Én rendszerint zabtejet használok, de minden -nem édes- magtej is megfelel.)
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósodott vajra öntjük. Innen már minden a szokásos kerékvágás: Megvárjuk, míg egy kicsit letapad, majd egy fakanállal középre húzogatjuk a részeket, át is fordíthatjuk, ahogy tetszik.
  4. Forrón tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p

Rántottát sütni mindenki tud! Vagy mégsem? Nem túlzás, ha azt mondom; évekig kutattam a tökéletes rántotta receptjét. A selymesen lágy, mégsem nyers rántotta a befutó nálam. Éppen ezért tartom ezt az elkészítési módot a legjobbnak, mert puha és lágy marad a tojás, mégis biztosak lehetünk benne, hogy mindenhol átsült. Tapasztalatom szerint a legtöbben elrontják; vagy nyers és folyós, vagy pirult, rágós lesz a végeredmény... Pedig tökéletes rántottát készíteni nem nehéz, a titok a hozzáadott tejben van, no meg abban,hogy nem olajon, hanem vajon készül!  Fontos a minőség is: háztáji tojás, tej és vaj a legjobb választás, de ezekhez én sem jutok hozzá, ezért igyekszem a legjobb (termelői, bio) minőséget választani a boltban. Ez egy alaprecept, természetesen lehet, sőt, érdemes variálni! A vajon lepirított gomba például isteni! ;)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek