Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Falusi rántotta

Falusi rántotta
Falusi rántotta
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom szeret minden reggel valami jó laktatót reggelizni, így mindig ezt készítem neki.

hozzávalók / 2 adag

  • 3-4 db tojás
  • kisebb szál kolbász vagy ha nincs, akkor virsli
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • só, bors, ételízesítő
  • olaj
  • kis darab szalonna
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, majd apróra felvágva, olajban elkezdjük pirítani.
  2. A szalonnát kis kockákra felvágjuk, és a hagymához tesszük.
  3. A kolbászt vagy virslit felszeleteljük, és ezt is a hagymához és a szalonnához tesszük.
  4. Addig pirítjuk, míg a szalonna és a kolbász is kicsit megpirul.
  5. Egy tányérban kikeverjük a tojást, ízesítjük borssal, sóval és egy kis ételízesítővel.
  6. Ha ezzel megvagyunk, akkor ráborítjuk a már megpirított hagymára, és jól összekeverve addig sütjük, míg az egész szép sárga nem lesz .
  7. Ezután kenyérrel és ízlés szerint paprikával, paradicsommal tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 440
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka09

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

szalonnás-kolbászos tojás, hagymás rántotta kolbásszal és szalonnával, szalonnás-kolbászos tojásrántotta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kuktarudi
kuktarudi Fri, 2013-07-26 00:24

Szia Dorka :)

En elkeszitettem a recepted alapjan es Isteni finom volt :)
Nagyon koszonom a hasznos receptet.
Azzal meg ne is torodj,hogy kotekednek mert mindenki annak nevezi el a receptjet aminek akarja.
Nagyon finom volt a falusi rantotta.Szep nyarat,finom eteleket kivanok.

Rudi

Józsika76
Fakanalas / Józsika76 Wed, 2013-07-03 10:23

A szalonnához mért kell olaj? Meg ételízesítő? Maradjunk annyiban, hogy csak rántotta, de nem falusi.

Dorka09
Dorka09 / Dorka09 Thu, 2013-07-04 09:17

Mert én először a hagymát pirítom és utána a szalonnát. Legyen csak rántotta, ha úgy jobb, ahány konyha annyi szokás!