r
Nosalty Logó

Tojásos tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági46
Tojásos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2201 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 550 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4903.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    2967 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    1463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    986 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4948 micro
Összesen 2201 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, az olajjal kikenjük, majd a sütőben felforrósítjuk.
  2. A tojásokat felverjük, beletesszük a lisztet, tejfölt, sót, borsot -mintha rántottát ízesítenénk-, és az apróra vágott petrezselymet.
  3. A masszát beleöntjük a tepsibe, 10-12 percig sütjük.
  4. A sütőből kivéve, még forrón rátesszük a gépsonkákat, a reszelt sajtot és föltekerjük.
  5. Konyharuhába tesszük, ebben hagyjuk kihűlni, ezután szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 441
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 41194
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ági46 4 recept

A szomszédasszonyom diktálta le a receptet - ezt csak azért jelzem, mert annyira egyszerű, hogy könnyen megjegyezhetőek a hozzávalók is -. Először Húsvétra készítettem el a hidegtálhoz, de azóta is vendégvárónak már többször készítem, mert gyors, egyszerű és mutatós, és még finom is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek