Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Horgászfeleségek kedvence: körözöttes sajttekercs

Horgászfeleségek kedvence: körözöttes sajttekercs
Horgászfeleségek kedvence: körözöttes sajttekercs
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a horgászférjek kalóriabombát  kaptak a horgászáshoz, így a fogyis feleségeknek is kedvébe szeretek járni. Persze mindenki eszik mindenből, de ha nem lenne választék, hát! Szeretem ezt a sajttekercset, mert vendégvárónak és előételnek is igen kíváló. Saláta mellé pedig kitűnő vacsora.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kérek egy borszakértőt, hogy milyen fehérbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  sonkát és a paprikákat nagyon vékony csíkokra vágjuk.
  2. A sajtot felkockázzuk, és a vajjal gőzfürdőbe tesszük. Kb. 5-10 perc alatt teljesen megolvad a sajtunk.
  3. Egy sima felületet  bevizezünk (ettől nem csúszkál a fólia), erre teszünk egy réteg átlátszó fóliát.
  4. Ráöntjük a megolvadt sajtot, és gyorsan beborítjuk egy másik réteg fóliával.
  5. A két fólia között lévő sajtunkat téglalap alakúra kinyújtjuk. Nem kell félni, a vaj miatt nem ragad a sajtunk.
  6. Levesszük a felső réteg fóliát.
  7. Megkenjük a teljes felületén körözöttel, rárakjuk a csíkokra vágott sonkát és paprikát, majd szorosan feltekerjük fóliánk segítségével.
  8. Ugyan ebbe a fóliába csomagoljuk, és minimum 2 óráig a hűtőben tároljuk.
  9. Fél centis csíkokra vágva kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 388
elküldve: 1
receptkönyvben: 438
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajttekercs körözöttel, körözöttel töltött tekercs

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2010-11-08 23:15

Horgászfeleségek? Húú, akkor ez az én kedvencem is! :-DD A látvány alapján is az egyik kedvencem lesz, úgy gondolom. :-) Üdv: Éva

bokine
bokine / bokine Tue, 2010-11-09 09:26

Kedves Éva! Biztos vagyok benne, hogy az egyik kedvenced lesz :-D Így kép alapján tehettem volna egy kicsit több körözöttet bele. Üdv: Erika

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-11-07 16:57

Kedves Erika ! Szerintem ha a trappista sajt íze dominál ebben az ételben akkor száraz vörös bor illik mellé. Ha a túró íze az erősebb akkor valami rozé vagy lágy fehér bor illik mellé. Azt hiszem veszek mind a két fajtából és majd eldöntöm szilveszterkor melyik jobb hozzá :)))) puszi Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-11-07 16:46

Kedves Erika ! Nagyon tetszik :)) Azt hiszem szilveszterre is jó lesz:))Puszi Edit

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-11-07 16:52

Kedves Editkém, ez bármikor, bárhol jó:-D Látom már Te is gyűjtögeted karácsonyra a recepteket. Millió puszi: Erika

bokine
bokine / bokine Sat, 2010-11-06 23:20

Kedves Bogi és Big Boss! Próbáljátok ki és írjátok meg, hogy ízlett. Millió puszi Nektek: Erika

bokine
bokine / bokine Sat, 2010-11-06 23:19

Kedves Marietta! Nagyon finom, nem fogsz csalódni benne. Üdv: Bokros Erika

362
trappista sajt 25 dkg
vaj 1 tk
körözött 15 dkg
sonka 15 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
zöld kaliforniai paprika 0.5 db