Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-fahéjas morzsás süti

Szilvás-fahéjas morzsás süti
Szilvás-fahéjas morzsás süti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de annál nagyszerűbb szilvás süti. Gyorsan elkészíthető, ha váratlan vendégek érkeznek és mégis valami különlegessel szeretnénk őket meglepni. Igazi, kényeztető ízbomba...:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Langyosan a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a morzsát. A lisztet a barna cukorral, a fahéjjal és a zabpehellyel elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a vajat. (Akkor jó, ha morzsás állagú, nem áll össze, de egy kicsit zsíros érzetű, amikor hozzáérünk.)
  2. A szuflé tálkák aljára néhány szem szilvát helyezünk, majd megszórjuk a fahéjas barna cukorral, és kevés mézet csepegtetünk rá. Ezután egy (vékony) réteg morzsa következik. Megismételjük a folyamatot, és a tetejére halmozzuk a maradék morzsát.
  3. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 720
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás süti, szilvás-fahéjas sütemény, szilvás zabpelyhes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

301
szilvabefőtt 30 dkg
méz 2 ek
barna cukor 1 ek
fahéj 2 kávéskanál
zabpehely 5 ek
finomliszt 3 csapott ek
barna cukor 2 ek
vaj 7 dkg