Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös kenyérpuding

Tojáslikőrös kenyérpuding
Tojáslikőrös kenyérpuding
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégi kényeztetetés, amikor az embernek van ideje a ráérős reggelikre. Az se baj, ha kicsit szikkadt kenyeret találunk hozzá, sőt, még jobban beszívja majd a tojáslikőrrel fűszerezett öntetet!
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk a kenyeret kisebb szeletekre. A tojást, a tojássárgáját, a tojáslikőrt és a tejszínt alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
  2. A kenyérszeleteket mártogassuk bele a keverékbe, majd fektessük egy kivajazott, hőálló tálba. Ha maradt a tojásos cuccból, öntsük rá, majd szórjuk meg áfonyával és egy evőkanál kristálycukrral a tetejét
  3. 180 fokra melegítsük elő a sütőt és 15-20 perc alatt pirítsuk aranybarnára a kenyérpudingot.
  4. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy tejszínhabbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 974
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm69
Pöttöm69 Sat, 2018-02-10 19:04

Szia Dávid!
Uzsonnára készítettem el ezt a jó kis desszertet. Zsúr-kenyeret használtam hozzá. A tojásos keverékhez 250 ml tejszínt és a megadottnál jóval több tojáslikőrt kevertem. Nagyon finom "uzsi" kerekedett belőle! Köszi a receptet!

458
kenyér 250 g
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
tojáslikőr 75 ml
habtejszín 200 ml
1 csipet
vaj 1 tk
áfonya 70 g
cukor 1 ek