Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone parfé málnaszósszal

Mascarpone parfé málnaszósszal
Mascarpone parfé málnaszósszal
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalás előtt a parfét megszórhatjuk kevés kakaóval vagy reszelt csokoládéval. Ha nincsenek desszertkarikáink, a parfé masszát öntsük egy háztartási fóliával kibélelt (kb. 900 ml űrtartalmú) őzgerincformába, és úgy fagyasszuk. Tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból, kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk. 

hozzávalók / 4 adag

A parféhoz:

A málnaszószhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egy krémes masszává keverjük.
  2. A végén hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A parfé masszát tálcára helyezett 4 desszertkarikába osztjuk, letakarjuk, és legalább 5-6 órára fagyasztóba tesszük.
  4. A málnát egy pár kivételével pürésítjük, és sűrű szitán átpasszírozzuk. A málnapürét a porcukorral elkeverjük.
  5. A parfét kivesszük a fagyasztóból, kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd tányérokra tesszük, és a desszertkarikát eltávolítjuk. A málnaszósszal és a maradék málnával tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 804
elküldve: 1
receptkönyvben: 164
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, karamellfagyi, házi fagyi, vaníliafagyi, fagyikehely, fagyitorta, sorbet

egyéb elnevezések

mascarponés parfé, tejszínes mascarpone parfé, mascarponés parfé málnaöntettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

628
tojássárgája 3 db
cukor 100 g
mascarpone 250 g
habtejszín 250 ml
málna 250 g
porcukor 2 ek