Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáskrém Gréti konyhájából

Tojáskrém Gréti konyhájából
Tojáskrém Gréti konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyolcvanas-kilencvenes években volt egy bár, ahol a színészek kedvezményesen fogyaszthattak, ezért nap, mint nap tragikák, komikák és hős szerelmes előadóművészek múlatták ott szabadidejüket. A korai szakaszban a két tulajdonos hölgy, később pultos kollégáik kenték rendületlenül a tojáskrémes szendvicseket. Én is ezen a helyen szerettem bele, azóta is “gyártom” szünet nélkül, hol vöröshagymával, hol újhagymával, de póréval talán a legjobb!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készítsük el a felhasználás előtti este, tálaljuk frissen vágott zöldségekkel (paprikával, paradicsommal, uborkával) és meleg piritóssal.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomón egy tálba préseljük.
  2. Apróra vágott hagymát szórunk rá, hozzáadjuk a mustárt, fűszerezzük.
  3. Végül a vajkrémmel finoman, de nem teljesen simára elkeverjük.
  4. Jót tesz neki egy kis pihenés a hűtőben. Tálalás előtt, azonban ellenőrizzük a só mennyiségét.

Jó étvágyat hozzá!

  • költség: 680 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 129 653
elküldve: 41
receptkönyvben: 2 079
elkészítve: 160/174
Facebookon megjelent: 4

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
272 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojáskrém, egyszerű tojáskrém, vajkrémes-tojásos szendvicskrém

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Fri, 2017-02-24 19:51

Ma ez volt a vacsora, nagyon jól sikerült, húsdarálóval készítettem el, mert volt még töpörtyű amit még le kellett darálnom (2 : 1), és magyaros vajkrémem volt otthon, nagyon jól sikerült, holnap töpörtyűkrém lesz, megnézem van-ilyen recepted

Köszi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2017-02-26 14:32

Na, ilyen keverésben még nem kóstoltam, de majd, ha lesz rá alkalmam, kipróbálom. Örülök, hogy ízlett. üdv, Gréti

terranova56
terranova56 Mon, 2017-02-27 20:03

Bocsi
Nem kevertem a kettőt, a tojáskrém úgy volt jó ahogy le volt írva, a töpörtyűkrém ma került elő, csak ha már előkerült a daráló egymás után daráltam le, de nem rossz ötlet talán keverni a kettőt
Köszi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2017-02-28 13:09

Nagyon muris a dolog, elsőre nekem is furcsának tűnt, de nem lehetetlen?! Ki kell próbálni: vaj helyett töpörtyű, mint zsiradék és krémesítő. Ha már itt tartunk, még darálóval sem aprítottam tojást, de biztos egyszerűbb, mit krumplinyomóval, ehhez ugyanis nagyon nagy erőt kell kifejteni, amit nehezen visel a csuklóm. Ezért mostanában inkább a tojásvágót használom. Egy vágás hosszában, fordítás, egy vágás széltében, utána a tálban egy kis villával átdolgozás és kész. Így picit darabosabb lesz, és imádok a kis tojásokra, hagymákra ráharapni. Amikor túl krémes, akkor nincsenek külön ízek, csak egybefügg az egész. Darabosan izgalmasabb, rusztikusabb, finomabb! Üdv, Gréti

noncsibogyo
noncsibogyo Mon, 2015-01-12 16:47

Szia. Nagyon tetszik ez a recept ès ki szeretnèm próbálni. Az lenne a kèrdèsem hogy vajkrèm alatt mit èrtessz? Azt a dobozos fajtát amit többfèle ízesítèsben is kapni,vagy kihabosított teavajjal is kèszíthető? Köszi előre is.... Anikó

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2015-01-13 10:57

Szia, igen, arra a natúr vajkrémre gondolok, ami dobozban kapható. Abból is van olcsóbb és kevésbé jó minőségű és picit drágább, amit, ha megkóstolsz nem érzed úgy, hogy homok van benne, hanem tényleg krémszerű, ízes, finom. Szóval érdemesebb a drágábbat vásárolni! Ennek ellenére a kihabosított vaj is szuper, csak valószínűleg keményebb lesz tőle a krém hűtés után. Ezt a krémet mindenképpen hűteni kell fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízei. Üdv, Gréti

márti1218
márti1218 / márti1218 Sat, 2017-02-11 19:28

Szia!
Én pár kanál tejföllel kevertem habosra a vajat,nagyon finom lett,azóta már többször készítettem.Köszönöm a receptet.

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2014-12-08 08:53

Szia Gréti!
Nagyon szeretem a kencéidet,ezt éppen ismerem és gyakran készítem,de jó,hogy közzétetted,mert a gyerekeknek csomagolni is fenséges.
Márti

dszmarti
dszmarti Thu, 2014-09-18 19:05

Én a tojásszeletelőn keresztben majd megfordítva hosszában is felvágom, így lesz belőle minimális "mancsolással" apró kocka :). A receptet pedig feltétlenül kipróbálom :)!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2014-09-19 09:06

Szia Márti,
ha kisadagban készítem, én is ugyanezzel az eljárással dolgozom, utána már csak villával meg kell egy kicsit adjusztálni. Pillanatok alatt kész, nincs vele akkora mosogatás!...és ami a legjobb: nagy darab tojások is maradnak benne, amire, ha ráharapsz, az íze...hmm. Nagyon finom! G

sheenka79
sheenka79 Sat, 2014-05-24 12:59

Még csak annyit, hogy szeletelővel daraboltam a tojást, majd kézzel lett összenyomkodva. Kisgyerekeknek ideális, nagyon élvezik, hogy "trutyizhatnak"... :D

sheenka79
sheenka79 Sat, 2014-05-24 12:52

Nagyon finom, nagy kedvenc lett. Először diétás vacsinak készítettem (Update vajjal, lapkenyérrel felséges lett!), de azóta rájár a család is, így sűrűn kell csinálnom. Köszönöm a receptet az egész család nevében! :D

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-04-15 10:24

Köszi, majd kipróbálom így is. Az a lényeg, hogy érezhetőek legyenek a tojás darabkák, ne csak egy masszát együnk! Üdv, G

Tünci1964
Tünci1964 Sun, 2013-12-08 09:55

Szia Gréti! Nagyon jól néz ki, meg is csinálom hamarosan. De lenne egy kérdésem: azt írod, hogy krumplinyomón törjük át a tojást. A képet elnézve nekem úgy tűnik, hogy apróra van vágva. Rosszul látom? Köszi a választ előre is :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2013-12-08 10:38

Szia Tünci! Jól látod. Az eredeti recept alapján át kell törni krumplinyomón, de én nagyon szeretek ráharapni a nagyobb tojásdarabkákra, ezért először több részbe vágom a tojást tojásszeletelővel, majd villával összenyomkodom.
Isteni finom, lehet én is készítek ma egy adagot belőle. Üdv, G

356
főtt tojás 5 db
vajkrém 225 g
újhagyma 5 db
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint