r
Nosalty Logó

Tojáskrém Gréti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tojáskrém Gréti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 356 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1425 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 356 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4220 micro
Összesen 1425 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomón egy tálba préseljük.
  2. Apróra vágott hagymát szórunk rá, hozzáadjuk a mustárt, fűszerezzük.
  3. Végül a vajkrémmel finoman, de nem teljesen simára elkeverjük.
  4. Jót tesz neki egy kis pihenés a hűtőben. Tálalás előtt, azonban ellenőrizzük a só mennyiségét.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 197980
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Ajánló

Készítsük el a felhasználás előtti este, tálaljuk frissen vágott zöldségekkel (paprikával, paradicsommal, uborkával) és meleg piritóssal.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A nyolcvanas-kilencvenes években volt egy bár, ahol a színészek kedvezményesen fogyaszthattak, ezért nap, mint nap tragikák, komikák és hős szerelmes előadóművészek múlatták ott szabadidejüket. A korai szakaszban a két tulajdonos hölgy, később pultos kollégáik kenték rendületlenül a tojáskrémes szendvicseket. Én is ezen a helyen szerettem bele, azóta is “gyártom” szünet nélkül, hol vöröshagymával, hol újhagymával, de póréval talán a legjobb!

Hozzászólások

Tünci1964

Szia Gréti! Nagyon jól néz ki, meg is csinálom hamarosan. De lenne egy kérdésem: azt írod, hogy krumplinyomón törjük át a tojást. A képet elnézve nekem úgy t?nik, hogy apróra van vágva. Rosszul látom? Köszi a választ el?re is :)

Gréti

Szia Tünci! Jól látod. Az eredeti recept alapján át kell törni krumplinyomón, de én nagyon szeretek ráharapni a nagyobb tojásdarabkákra, ezért el?ször több részbe vágom a tojást tojásszeletel?vel, majd villával összenyomkodom. Isteni finom, lehet én is készítek ma egy adagot bel?le. Üdv, G

LilaPadlizsán

én is imádom ezt a receptet, én köztes megoldásként a sajtreszel? "nagylyukú" oldalán lereszelem a tojásokat

Gréti

Köszi, majd kipróbálom így is. Az a lényeg, hogy érezhet?ek legyenek a tojás darabkák, ne csak egy masszát együnk! Üdv, G

sheenka79

Nagyon finom, nagy kedvenc lett. El?ször diétás vacsinak készítettem (Update vajjal, lapkenyérrel felséges lett!), de azóta rájár a család is, így s?r?n kell csinálnom. Köszönöm a receptet az egész család nevében! :D

sheenka79

Még csak annyit, hogy szeletel?vel daraboltam a tojást, majd kézzel lett összenyomkodva. Kisgyerekeknek ideális, nagyon élvezik, hogy "trutyizhatnak"... :D

Gréti

Igen, a legjobb a mancsolás! Imádják! G

dszmarti

Én a tojásszeletel?n keresztben majd megfordítva hosszában is felvágom, így lesz bel?le minimális "mancsolással" apró kocka :). A receptet pedig feltétlenül kipróbálom :)!

Gréti

Szia Márti, ha kisadagban készítem, én is ugyanezzel az eljárással dolgozom, utána már csak villával meg kell egy kicsit adjusztálni. Pillanatok alatt kész, nincs vele akkora mosogatás!...és ami a legjobb: nagy darab tojások is maradnak benne, amire, ha ráharapsz, az íze...hmm. Nagyon finom! G

márti1218

Szia Gréti! Nagyon szeretem a kencéidet,ezt éppen ismerem és gyakran készítem,de jó,hogy közzétetted,mert a gyerekeknek csomagolni is fenséges. Márti

Törölt felhasználó

Szerintem igy finom,ahogy van!

Gréti

Ezzel csak egyetérteni tudok! Köszi és Boldog Új Évet! Gréti

Törölt felhasználó

Isteni

Törölt felhasználó

Szia. Nagyon tetszik ez a recept ès ki szeretnèm próbálni. Az lenne a kèrdèsem hogy vajkrèm alatt mit èrtessz? Azt a dobozos fajtát amit többfèle ízesítèsben is kapni,vagy kihabosított teavajjal is kèszíthet?? Köszi el?re is.... Anikó

Gréti

Szia, igen, arra a natúr vajkrémre gondolok, ami dobozban kapható. Abból is van olcsóbb és kevésbé jó min?ség? és picit drágább, amit, ha megkóstolsz nem érzed úgy, hogy homok van benne, hanem tényleg krémszer?, ízes, finom. Szóval érdemesebb a drágábbat vásárolni! Ennek ellenére a kihabosított vaj is szuper, csak valószín?leg keményebb lesz t?le a krém h?tés után. Ezt a krémet mindenképpen h?teni kell fogyasztás el?tt, hogy összeérjenek az ízei. Üdv, Gréti

márti1218

Szia! Én pár kanál tejföllel kevertem habosra a vajat,nagyon finom lett,azóta már többször készítettem.Köszönöm a receptet.

terranova56

Ma ez volt a vacsora, nagyon jól sikerült, húsdarálóval készítettem el, mert volt még töpörty? amit még le kellett darálnom (2 : 1), és magyaros vajkrémem volt otthon, nagyon jól sikerült, holnap töpörty?krém lesz, megnézem van-ilyen recepted Köszi

Gréti

Na, ilyen keverésben még nem kóstoltam, de majd, ha lesz rá alkalmam, kipróbálom. Örülök, hogy ízlett. üdv, Gréti

terranova56

Bocsi Nem kevertem a kett?t, a tojáskrém úgy volt jó ahogy le volt írva, a töpörty?krém ma került el?, csak ha már el?került a daráló egymás után daráltam le, de nem rossz ötlet talán keverni a kett?t Köszi

Gréti

Nagyon muris a dolog, els?re nekem is furcsának t?nt, de nem lehetetlen?! Ki kell próbálni: vaj helyett töpörty?, mint zsiradék és krémesít?. Ha már itt tartunk, még darálóval sem aprítottam tojást, de biztos egyszer?bb, mit krumplinyomóval, ehhez ugyanis nagyon nagy er?t kell kifejteni, amit nehezen visel a csuklóm. Ezért mostanában inkább a tojásvágót használom. Egy vágás hosszában, fordítás, egy vágás széltében, utána a tálban egy kis villával átdolgozás és kész. Így picit darabosabb lesz, és imádok a kis tojásokra, hagymákra ráharapni. Amikor túl krémes, akkor nincsenek külön ízek, csak egybefügg az egész. Darabosan izgalmasabb, rusztikusabb, finomabb! Üdv, Gréti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek