Tócsni - a legegyszerűbb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
huzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
308
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1850
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
308
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2291 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 889 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 697.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 599 micro
Összesen
1850
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
106
kcal
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük. Hagyjuk vízben állni, hogy ne barnuljon meg, amíg elkészítjük a sűrű palacsintatésztát.
- A palacsintatésztához a tojásokat a liszttel, kevés sóval összekavarjuk, folyamatosan hozzáadva a tejet. Sűrűbbre kell a tésztát kikavarni, mint a sima palacsintatésztát.
- A tepsi aljára csurgatunk egy kis zsíradékot, aztán elosztjuk az aljára egy sorba a burgonyaszeleteket, amelyeket sózunk, borsozunk, és újból egy újabb sor fűszerezve, mindaddig, amíg el nem fogy a burgonya.
- Végül leöntjük az egészet a sűrű masszával, hogy ellepje (fontos, mert így megfő a burgonya, és nem kell alufóliát alkalmazni), és betesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a teteje. Szeleteljük, és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 26687
- Feltöltés dátuma: 2011. november 28.
Ajánló
Érdemes teflon tepsibe tenni, hogy semmiképp se ragadjon le, így elhanyagolható a zsíradék hozzáadása is. Továbbá minél nagyobb a tepsi, annál vékonyabb lesz a tészta, és biztosan átsül az egész a masszával együtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
huzsi
26 recept
Nővérem egykori Zala megyei barátja készítette el nálunk. Nekem nagyon megízlett, és azóta is számtalanszor csináltam már. Olvastam más tócsni recepteket, de mindegyikben reszelik a burgonyát, ami nem könnyű meló, de ebben a receptben szó nincs ilyen munkáról. Sokkal hamarabb kész az ember vele. Egyszerű, de ízletes és laktató. Próbáld ki!