r
Nosalty Logó

Tócsni - a legegyszerűbb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Tócsni - a legegyszerűbb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 308 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1850 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 308 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2291 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1850 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük. Hagyjuk vízben állni, hogy ne barnuljon meg, amíg elkészítjük a sűrű palacsintatésztát.
  2. A palacsintatésztához a tojásokat a liszttel, kevés sóval összekavarjuk, folyamatosan hozzáadva a tejet. Sűrűbbre kell a tésztát kikavarni, mint a sima palacsintatésztát.
  3. A tepsi aljára csurgatunk egy kis zsíradékot, aztán elosztjuk az aljára egy sorba a burgonyaszeleteket, amelyeket sózunk, borsozunk, és újból egy újabb sor fűszerezve, mindaddig, amíg el nem fogy a burgonya.
  4. Végül leöntjük az egészet a sűrű masszával, hogy ellepje (fontos, mert így megfő a burgonya, és nem kell alufóliát alkalmazni), és betesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a teteje. Szeleteljük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 24672
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Ajánló

Érdemes teflon tepsibe tenni, hogy semmiképp se ragadjon le, így elhanyagolható a zsíradék hozzáadása is. Továbbá minél nagyobb a tepsi, annál vékonyabb lesz a tészta, és biztosan átsül az egész a masszával együtt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nővérem egykori Zala megyei barátja készítette el nálunk. Nekem nagyon megízlett, és azóta is számtalanszor csináltam már. Olvastam más tócsni recepteket, de mindegyikben reszelik a burgonyát, ami nem könnyű meló, de ebben a receptben szó nincs ilyen munkáról. Sokkal hamarabb kész az ember vele. Egyszerű, de ízletes és laktató. Próbáld ki!

Hozzászólások

bildóka

Szia, Szerintem a tócsnit az igenis reszelik, ezt inkább krumpliprószának nevezném.

Törölt felhasználó

Szia,Ez szerintem sem tócsni de attól még lehet finom!

saxo

Ez szerintem is krumpliprósza, ami amúgy finom. Mondjuk a tócsi is.

zsuzso100

Én ezt süket hal-ként ismertem.

b.suzy

Bocsika, nem kekeckedésb?l, de ez szerintem is krumplis prósza. A tócsihoz reszelt krumli kell

Törölt felhasználó

Ez nem tócsni!!! Nem valami meger?ltet? pár szem krumplit lereszelni, f?leg a nagy lyukú reszel?n.....:)

huzsi

nos köszi a hozzászólásokat, DE én eddig se a tócsnit, tócsit, krumpliprószát sem a süket hal megnevezés? ételt nem ismertem. egy zalai srác készített nekem ilyet el?ször, életembe el?ször hallottam azt a szót hogy tócsni, és ha ? így nevezte, akkor zalában valószín? hogy így is hívják az ott lakók...nem félrevezetés miatt írtam a megnevezést, hanem mert én úgy tudom hogy ez TÓCSNI!!!

huzsi

jah és teszem hozzá...a krumpli reszelés számomra igenis $zar meló, aki akarja reszelje, DE ennek a receptnek nem a reszelt burgonya az alapja!

Törölt felhasználó

Ez nem tócsni,ez a süket hal.A krumpli prósza is egészen más!

Törölt felhasználó

Milvel zalai vagyok, és a gyerekem kedvence a kumpliprósza, azért merem leírni. A kumpliprósza: reszelt krumpli, liszt, aludtej v. kefir, egy kis tejföl, só, el?re kicsit megfonnyasztott hagymát is teszek bele, nálunk így szeretik. Van aki nem szereti hagymásan.

huzsi

olyan jó hogy az összes hozzászólás csak arról szól hogy a képen látható kajának mi az igazi neve...szomorú :S de ha már mindenki olyan okoska, neten találtam egy receptet ami hasonlít ehhez a recepthez...az pedig a somogyi krumpliprósza (már amennyiben ennek valóban az a neve, mert ma már nem lehet tudni), de látható hogy a két recept akkor sem ugyanaz...én több sor krumplit teszek egymásra, és az említett receptben csak egy réteg krumpli karikák vannak elhelyezve, és a mérvadó a tészta...nálam NEM! itt a recept, és vitatkozzatok hogy akkor mi micsoda... http://krumpliprosza.bezso.hu/somogyi_krumpliprosza/ ui. én szeretem ezt a kaját, és legyen is bármi a neve, gondoltam megosztom veletek, de nem kell megköszönni!

Törölt felhasználó

Ne sért?dj meg, csak elmélkedtek a többiek. Én nem a képre reagáltam, csak leírtam egy receptet, ahogy mi tudjuk. Arra is mondhatják, hogy nem úgy hívják. Egyébként a különböz? tájegységek ugyan azokat az elnevezés? ételeket teljesen másképp csinálják, azért tájjelleg? ételek, ez már azért sokaknak régóta köztudott. Ti úgy hívjátok, mások meg másként hívják. Pont azért érdekes.

huzsi

szia, a te hozzászólásod nem sért?, de a többiek csak azon "vitatkoznak" h mi az eredeti neve ennek a receptnek...csak kicsit fájó a sok "értelmetlen" hozzászólás, néztem sok-sok receptet én is itt nosalty-n -azért is kaptam kedvet ahhoz hogy én is megosszam egy-egy számomra kedves receptet- és van jónéhány recept, amihez rengetek hozzászólás születik ami épít? jelleg?...ezek javarészét nem nevezném annak :( bocsánat, de így érzem... szép estét!

Törölt felhasználó

Kedves huzsi!Szerintem ne tör?dj vele,hogy ki mit találgat,hogy hogy is hívják!Ahány ház annyi szokás!A lényeg,hogy ma én megsütöttem és isteni finom lett.Miel?tt kész lett reszeltem rá sajtot az rásült,nagyon finom.A család kedvence lett!Csináltam már a reszelt krumplis tocsnit,az ennek a közelébe sem ér. Bárhogy hívjuk is eddig nálunk ez a nyer?!5*-os:) Köszönöm a receptet!

huzsi

Dira! Köszönöm a hozzászólásod, ilyenkor érzem azt, hogy érdemes feltölteni recepteket, van miért, mert van ember aki ki is próbálja...én már elkészítettem innen mások által feltett recepteket, de te vagy az els? aki biztosan el is készítette az "én receptemet"! Örülök hogy ízlik, komolyan...és nagyon szívesen! :) hurrá :)

Törölt felhasználó

Usually do not offer you rewards which can be not necessarily <a href="http://www.northerfacecoats.com/">north face coat</a>. Usually do not help make claims you cannot retain. The theory just isn't to produce folks cynical, yet to produce

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Biztos megcsinálom!

huzsi

remélem fog ízleni, egyszer? elkészíteni és szerintem egy jó kis laktató, ízletes kaja...

Timinnyó

Engem egyáltalán nem érdekel hogy hívják ezt az ételt, de elkészítettem, és nagyon finom lett, én simán eszem, férjem kis tejfölt tett rá. Úgyhogy 1000 köszönet érte Huzsi! :)

Törölt felhasználó

nem tök mindegy mi a neve ha egyszer finom? :D Én már hallottam tócsnitól elkezdve mindent, prószát is. Nálunk fejér megyében ezt berétnek hívják, de engem nem nagyon érdekel hogy hívják, mert nagyon szereti az egész család, f?leg ahogy szegény megboldogult nagymamám készítette az volt az igazi. T?le tanultam :) Na, ma megcsináltam. Csak mivel nem volt tepsim, ezért kuglófformában csináltam meg, hülyén hangzik, de tökéletes lett :) Annyi kivételt tettem hogy el?ször a krumplit betettem a süt?be és fólia alatt megsütöttem, és amikor puha lett akkor öntöttem rá a masszát, és úgy is sütöttem fél órát. Azért csináltam így mert, magas volt a rakás, és nem sült volna meg rendesen. De tökéletes lett :)

Törölt felhasználó

Pair this excellent <a href="http://www.sexyheelslouboutin.org" title="cheap louboutin shoes">cheap louboutin shoes</a>, which covered with 5.9 inches approx. - 150 mm approx heel height and <a href="http://www.sexyheelslouboutin.org" title="cheap louboutin">cheap louboutin</a> inches approx. - 50 mm approx platform height. At the same time, the <a href="http://www.sexyheelslouboutin.org" title="cheap louboutins">cheap louboutins</a> are made of blue satin and are well known <a href="http://www.sexyheelslouboutin.org/news_product.html" title="christian louboutin on sale ">christian louboutin on sale</a> at her novel design of signature red leather <a href="http://www.sexyheelslouboutin.org/products/" title="discount christian louboutin shoes">discount christian louboutin shoes</a> sole.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek