r
Nosalty Logó

Túrós-szilvalekváros rétes

Judit69
Túrós-szilvalekváros rétes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Kenéshez

428
Kalória
24g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
98.6g
Víz
111.5g
Koleszterin
159mg
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Kenéshez

Összesen 428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Kenéshez

Összesen 1709 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Kenéshez

Összesen 182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.1 g
  • Cink
    260 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    200 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3580.2 g
  • Cink
    1041 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    801 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    40 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    394.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1709 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. A túrót keverjük össze ízlés szerinti cukorral, reszeljük hozzá a citromhéját és adjuk hozzá a tojássárgáját. A fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd óvatosan forgassuk össze a túrós krémmel.
  2. Egy rúdhoz 3 réteslapot fektessünk le egy nedves konyharuhára úgy, hogy a közöket csurgassuk meg olvasztott vajjal, a felső rétegre halmozzuk rá a túró felét, majd rakjunk rá halmokat a fahéjas lekvárból. Tekerjük fel és helyezzük a rudat, hajtott oldalával lefelé egy sütőpapíros tepsibe.
  3. A másik rúddal is így járjunk el, majd a tetejüket kenjük le a tejfölös tojással.
  4. Előmelegített 200 °C - os sütőben süssük szép pirosra.

Kenéshez

  1. Keverjük össze a tojássárgáját a tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom rétes, ezzel a túró-szilvalekvár párosítással. A lekvártól szaftos, a tojáshabtól pedig könnyed a töltelék.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek