Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu rolád

Tiramisu rolád
Tiramisu rolád
48 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet hirtelen jött ötletből készítettem. Szeretek kísérletezni a formákkal és ízekkel. 12 szelet lesz, de attól is függ, milyen vastagra szeljük. Pár napig hűtőben letakarva tárolhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak tiramisu ízű pudingpor
  • 15 dkg mascarpone krémsajt

Tetejére:

  • kakaópor
  • csokireszelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőtepsiben készítjük a roládot, egy csomagolópapírral béleljük ki, és arra kenjük a masszát.
  2. A piskótaroládot megsütjük a hozzávalókból, lehúzzuk a papírt róla, majd megfordítjuk, és feltekerjük a piskótát, így hagyjuk kihűlni.
  3. A tejből, cukorból sűrűre főzzük a pudingot, ha kihűlt, a sajtkrémet belekeverjük.
  4. Megkenjük vele a roládot kívül is, és meghintjük kakaóporral meg csokireszelékkel.
  5. Behűtjük, és ferdén szelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 24x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 070
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisukrémes rolád, piskótarolád mascarponés-amarettós krémmel töltve, tiramisukrémes piskótatekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!