Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-diós piskótatekercs

Rumos-diós piskótatekercs
Rumos-diós piskótatekercs
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban ez volt a kedvenc sütim, szülinapomra mindig ezt kértem.
Egy ideje viszont kimaradt az életemből, és amikor nemrég eszembe jutott, egyből elkészítettem.
Az én kislányomnak is nagyon bejött, úgyhogy újra a palettára kerül!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 8 tojásból piskótát sütünk, és még melegen egy bevizezett konyharuhában feltekerjük.
  2. A krémhez a tejből, cukorból és vaníliás pudingporból pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni (és ne kavargassuk, mert folyós lesz!).
  3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot/ rumaromát, és gépi habverővel összedolgozzuk a margarinnal, hogy csomómentes legyen.
  4. Végül belekavarjuk a darált diót is.
  5. A kihűlt piskótát kitekerjük, megtöltjük a diós krém 2/3-ával. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk a süteményt.
  6. A tetejére díszítésképpen ráreszelük egy sport szeletet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 22 075
elküldve: 28
receptkönyvben: 496
elkészítve: 22/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótatekercs rumos krémmel töltve, diókrémes piskótarolád, rumkrémes tekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harangozo Zsuzsanna
Harangozo Zsuzsanna Thu, 2013-05-23 19:18

Kedves Zsanna!
Nagyon gusztusos a suti, szeretnem meg a heten elkesziteni, csak egy kerdesem lenne elotte.
A 15 evokanal cukor nem tul sok egy zacsko pudingporhoz, vagy en ertettem felre valamit?
Koszonom a receptet es a valaszodat is elore!
Zsuzsanna

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Thu, 2013-05-23 20:03

Szia Zsuzsanna!
Örülök, hogy tetszik a recept! :)
A cukor nyilván ízlés kérdése, édesítheted kevesebbel is. Egyébként azért ennyi, mert a margarinhoz már nem szoktam külön cukrot tenni, és ha ezt is beleszámítod, lehet, hogy már nem is olyan sok! :)
Jó sütögetést!
Zsanna

Harangozo Zsuzsanna
Harangozo Zsuzsanna Fri, 2013-05-24 18:32

Szia Zsanna!
Koszonom szepen a valaszodat. Kovetni fogom a receptedet. Mindjart neki is allok. :)
Udv: Zsuzsanna

618
tojás 8 db
1 csipet
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 15 ek
rum 0.5 dl
margarin 20 dkg
dió 15 dkg
csokoládé 25 g