r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hamis tiramisu 6.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    1120 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 3657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfőzzük a feketekávét, és összekeverjük a rummal és a tejjel. Ebben forgatjuk meg egy pillanatra a babapiskótákat. A tészta minőségétől függ, meddig kell áztatni. (Én épphogy csak belemártottam a két végét.)
  2. Az 5 dl tejből szokásos módon pudingot főzünk. A tiramisu krémport 2 dl hideg tejjel jól kikeverjük, hogy krémes állagú legyen, és ehhez adjuk a rumot. A tejszínt habbá verjük.
  3. Ezt követően a kihűlt pudingot a tiramisu krémet összekeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáadjuk.
  4. A tiramisut tehetjük tortaformába, melyet előtte kifolpack-ozunk, vagy egy négyszögletes tálba. (Én az utóbbit választottam.)
  5. A tál aljába piskótát teszünk, arra egy réteg krémet, és ezt megszórjuk kakaóporral. (Én nem szórtam meg.) Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalóink, de arra ügyeljünk, hogy a tetejére krém kerüljön.
  6. Hűtőszekrénybe helyezzük 3-4 órára. Ha tortaformába rakjuk, kiborítjuk óvatosan egy tálcára, megszórjuk kakaóporral, és szeleteljük. Ha tálba készítettük, ugyanúgy megszórjuk, és kanállal szedjük, mint a somlói galuskát. (Én a tálból is nagyon szépen tudtam szeletelni.)
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 219
  • Össznézettség: 171503
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finomságot még húsvétra készítettem egy barátnőm recepje alapján.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?