r
Nosalty Logó

Thaiföldi halszeletek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Thaiföldi halszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2299 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 2299 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletekre vágott halfilét megkenjük egy kevés olívaolajjal. 1 narancs levét kifacsarjuk, és a halszeletekre locsoljuk. Rászórjuk a fehérborsot is, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezalatt elkészíthetjük a köretet hozzá, valamint felkarikázhatjuk a maradék 2 db narancsot. Fél óra elteltével a halszeleteket lecsöpögtetjük, megsózzuk, és felhevített olívaolajban kisütjük. Amikor az összes halat megsütöttük, a visszamaradt olajban pár perc alatt megsütjük a narancsszeleteket.
  3. Párolva sült burgonyával és pfefferóni paprikával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7234
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Ajánló

Vigyázzunk a fűszerezéssel, mert a halat igen könnyű túlfűszerezni. A tiszta ízek magtartásához nem érdemes túl sok fajta fűszert együtt alkalmazni. Leginkább párolva sült burgonya illik hozzá, de akár párolt rizzsel is tálalhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A magyarok köztudottan kevés halat fogyasztanak, ezért szeretném ezzel a recepttel bővíteni a halas receptjeink táborát. A halhús az egyik legegészségesebb élelmiszer: esszenciális aminosavak, omega-3 zsírsavak, foszfor, és mikroelemek találhatóak benne fontos szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek, egyes daganatos betegségek, és az Alzheimer-kór megelőzésében fehérjetartalma magas, mely könnyen emészthető, teljes értékű fehérje alacsony energiatartalmát alacsony zsírtartalmának köszönheti, mely 1-7% közötti a halhús gazdag vitaminokban, elsősorban D-, E-, B-vitaminokban, különösen B12-ben. Mi nagyon szeretjük a halat, és elég sűrűn készítek mindeféle variációban. Ez a narancsos az egyik kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek