r
Nosalty Logó

Tejfölös pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Janita
Tejfölös pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tejfölös feltét

Összesen 863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tejfölös feltét

Összesen 3449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tejfölös feltét

Összesen 247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2548.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10193.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    6196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2591 micro
Összesen 3449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tejfölös feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tiszta felületen halmozzuk fel a lisztet a sóval összekeverve, és csináljunk a közepén egy 15-20 centis mélyedést.
  2. Tegyük az élesztőt meg a cukrot 3 dl langyos vízhez, keverjük össze villával, és hagyjuk állni néhány percig, aztán öntsük a liszt közepén lévő mélyedésbe. Fogjunk egy villát, és körkörös mozgatással lassan keverjük a lisztet a kráter belső faláról a vízhez. Egyre sűrűbb, kásaszerű massza lesz. Folytassuk a keverést, amíg fokozatosan az egész lisztet feldolgoztuk.
  3. Amikor a tészta összeállt, és már túl kemény ahhoz, hogy villával keverhessük, lisztezzük be a kezünk, és gyömöszöljük labdává.
  4. Majd borítsuk be átlátszó fóliával, és szobahőmérsékleten legalább 15 percig pihentessük. Ezután könnyen vékonyra nyújthatjuk. Osszuk szét annyi gombócra, ahány pizzát akarunk készíteni.
  5. Melegítsük elő a sütőt forróra, majd pakoljuk a feltéteket a pizzára. Süssük 7-10 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.

Tejfölös feltét

  1. A bacont felkockázzuk, majd kevés olajon megsütjük, ha kész, félretesszük.
  2. A tejfölbe belenyomjuk fokhagymanyomóval a fokhagymát, ezt is félretesszük.
  3. Az újhagymát megpucoljuk, majd felvágjuk.
  4. A kinyújtott pizzatésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, ezután rátesszük a sült bacont és a felvágott újhagymát, majd rászórjuk a sajtot. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 712
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Janita 1 recept

Hozzávalók

Tészta

Tejfölös feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!