r
Nosalty Logó

Tepsis hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsis hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 890 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3554 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 890 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.3 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7241.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1561 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2975 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3554 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk, és sóval-borssal ízesitjük.
  2. A burgonyát és a hagymát karikákra vágjuk.
  3. Egy hőálló tál aljára szalonnát kockázunk, majd rétegeket készítünk: burgonyakarikák, hagymakarikák, bacon, hús. Minden réteg közé szórunk fokhagymát, illetve sózzuk-borsozzuk és majorannával hintjük.
  4. A réteget burgonyával fejezzük be, majd a tetejét bevonjuk a tejfölben elkevert reszelt sajttal (ez tetszés szerint bármilyen lehet, én sima trappistát használtam).
  5. 180 fokos sütőbe rakjuk kb 35-40 percre.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 115289
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyósom előszeretettel vendégel meg minket evvel. Bár ő nem teljesen így készíti.

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

Szia Eri! Szeretném elkészíteni a receptet, de 4 kérdésem lenne: 1. A karajt nem kell egy kicsit el?sütni, csak annyira, hogy vékony réteget kapjon? 2. A krumlit meg kell f?zni, vagy elég nyersen felkarikázni? 3. Végül a h?álló tálat le kell fedni és úgy sütni? 4. A sós zsírszalonnát csak nyersen kell felkockázni, és úgy tenni a tál aljára? BUÉK!

Törölt felhasználó

Szia, 1. Nem feltetlen, ha eleg vekonyra kloffolod 2. Eleg nyersen karikazni 3. En kicsit lefedtem (15 perc) aztan levettem a foliat 4. igen igen, hogy ott suljon ki a zsirja ugy nagyon finom lesz :) Neked is BUEK

Törölt felhasználó

Most készítettem el ebédre, és valami mennyei lett, egyszer?en elkészíthet? és igazán finom, köszönöm a receptet. Klarissz szerintem sem kell a húst el?sütni, ha egy kicsit fólia alatt párolod tökéletes lesz a végeredmény. A tejföllel és a fokhagymával meg nem szabad spórolni... :)

Törölt felhasználó

Most van bent a süt?ben - hát mit mondja, az illata az valami fenséges. De a receptben leírt elkészítési id? (35-40 perc) az szerintem nem állja meg a helyét! 180 fokra el?melegített süt?be ha berakom az ételt, ilyen rövid id? alatt maximum annyi történik, hogy átveszi a h?mérsékletet - de még messze nem sül meg! Az enyém a süt?be helyezést?l számítva már másfél órája készül - az els? egy órában alufólia alatt volt, és még most kapott színt a teteje. Remélem finom lesz!

marcsi.61

Vasárnap készítettem el, karaj helyett csirkemellet használtam. Fantasztikus lett! Köszönöm a receptet!!!

manna113

Kedves Eri! Tegnapi ebedünk volt ez finom husi. Igaz nekem az elökeszület tovabb tartott, de megerte.:)) Rakattintottam az "elkeszitve" linkre de ott csak azt jelzi rceptkönyvemben van. Tudnal esetleg segiteni hol kell beallitani az elkeszitest.....mert valoban megsütöttem ezt a finomsagot. Köszönettel: Ildiko

mrsgrob

Kedves Ildikó, most találtam ezt a szuper receptet, gondoltam segítek neked. Ha recept fotója alatt rákattinthatsz a 'receptkönyvbe' gombra, akkor a recept a te receptkönyvedbe kerül. Ha a recept fotója alatt az 'elkészítem' gombra kattintasz, a recept nem a receptkönyvedbe kerül, hanem a kedvenceid között az 'elkészítem receptek' közé. Ezeket a receptjeidet a következ?képpen találod meg: a képerny? jobb fels? sarkában válaszd a 'saját oldalam' linket. Ott kattints a 'kedvenceim'-re. Itt az els? fülöre teheted a kedvenc szakácsaidat, a másodikra a kedvenc receptkönyveidet, a harmadik fülön pedig megtalálod azokat a recepteket, amikre rákattintottál, hogy majd valamikor elkészíted. Mindegyik ilyen recept mellett van egy piros 'nem' gombocska, amire ha rákattintasz, zöld 'igen'-re vált. Ha mindegyikre rákattintottál, amit már elkészítettél, menj le az oldal aljára, ahol találsz egy 'beküldés' gombot. Erre kattints rá, így fog frissülni az oldal és megjegyzi a változtatásokat.

manna113

Kedves mrsgrob! Nagyon szepen köszönöm segitsegedet !! Mindjart meg is jelölöm amiket eddig elkeszitettem. :))) Szep napot kivanok: Ildiko

mrsgrob

Kedves Ildikó, örülök hogy segíthetek. :) Szakácsot a következ?képpen tudsz a kedvenceid közé tenni: minden recept címével egy sorban (jobbra) ott a szakács neve képpel, aki feltöltötte (és megf?zte). A nevére ha rákattintasz, akkor az ? 'szakács oldal'-án találod magad, ahol az összes receptje szerepel, az oldal tetején egy nagy kép a szakácsról, mellette közvetlen a legfrissebb receptjei és közvetlen ezek alatt még mindig a kép mellett egy 'kedvencem' gomb. Erre rákattintva az adott szakács bekerül a te kedvenc szakácsaid közé. Kedvenc receptgy?jteményt a következ?képpen tudsz a kedvenceid közé tenni (erre most jöttem rá, azért írom meg): amikor már az illet? 'szakács oldal'-át nézed, a képe fölött ott a neve nagybetükkel és mellette zárójelben is kisbetükkel. Ez utóbbira rá tudsz kattintani, így az ? 'saját oldal'-ára kerülsz (ahol egyébként megnézheted az ? kedvenceit is). Rákattintasz a 'receptkönyve' fülre és ott a 'kedvencem' gombra kattintasz, így bekerül a receptkönyve a te kedvenc receptkönyveid közé. Kellemes napot és mégegyszer, örülök hogy segíthettem, Monika

manna113

Kedves Monika! Aranyos vagy segitesz nekem, nagyon szepen köszi!!! Latszik nem vagyok egy PC zseni :( Segitsegeddel lassan az leszek, de legalabbis eligazodok itt a Nosalty-n. :))) Megyek is kedvenceket felvenni . Meg egyszer ezer hala es köszönet!!! Szep napot! Ildiko

manna113

Meg is van )) Meg tudnad azt is mondani kedvenc szakacsot hogy tudok bejelölni? Köszi: Ildiko

Törölt felhasználó

Most készül :) fiu létemre könny? volt elkésziteni..remélem páromnak izleni fog. Én 190 c re raktam alsó-fels? légkeverésre,és letakartam fóliával.

lang111

Most készül, nyami nyami:)Nagyon jó az illata.Köszönöm szépen ezt a jó kis receptet:)Kicsit azért bajban vagyok.Honnan tudjam, hogy jó a husi, ha rajta van a tejföl meg a krumpli?Lehet, hogy most butát kérdeztem, de azért kiváncsi vagyok.Még kezd? vagyok szakácskodás téren.:) A teljes elkészülés 2 óra volt, de megérte várni:)

vickcsi

Hát én nem tudom, de azért nekem is elég kevésnek t?nik ez a 35-40 perc. 15 perc fólia alatt az pedig szerintem nem túl sok, ahogy azt írta valaki, hiszen nem is kell alá víz, akkor mit?l párolódik? de lehet én gondolom rosszul. Aki megcsinálta, elosztathatná a kételyeimet :)

tarrrka

Én kicsi változtattam a recepten, az eredmény isteni lett. Én megsütöttem pici olajon a húsokat, így nem száradtak ki, illetve rájuk tettem még szalonna darabkákat, az aljára csak keveset. Majd a sajtos tejfölt a visszamaradt kicsi olajba tettem és kevertem össze, majd öntöttem a tepsibe. Illetve volt itthon még maradék pritamin paprikánk, abból is szórtam közé. Nagyon finom lett!

Nunez

Sajnos nekem nyers maradt a krumpli, pedig 2 órán keresztül sütöttem és direkt vékony karikákra vágtam...hát mit ne mondjak jobb lett volna egy jó rántott hús helyette!

Törölt felhasználó

ne haragudj, de ez a recept pocsek...a burgonya NYERS maradt 70 perc utan is, legkozelebb elobb probald ki a receptet, mielott feltoltod, hogy legalabb masnak ne szarmazzon kara. a husi megfott, a hagyma is pont jo, de elotte mindenfelekeppen MEG KELL FOZNI a krumplit, es ugy talan epp eleg lesz a 35- 40 perc...

DepecheAndi

Az, hogy neked nem sikerült, nem jelenti azt, hogy pocsék. Én is elkészítettem már és igen, kicsit tovább kellett hagyni a süt?ben, na bumm. Sikerült és finom is lett. Amúgy az sem mindegy, milyen a burgonya, mert abból is van ezer féle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek