r
Nosalty Logó

Tepsis bundás kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tepsis bundás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 912 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2734 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 912 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7063.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    2872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    671 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1147 micro
Összesen 2734 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kikenünk olajjal.
  2. Elrendezzük benne a kenyér szeleteket.
  3. A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk.
  4. Rákanalazzuk a szeletekre. (Nem baj, ha mellé is folyik.)
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, és szép, pirosra sütjük.
  6. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2122
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 293
  • Össznézettség: 377740
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

A fokhagyma helyett rakhattok bele: apróra kockázott lilahagymát, snidlinget, medvehagymát, petrezselyem zöldet, stb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tepsis bundás kenyér
Olaszné Anci 191 recept

Tatabányán élő kedves rokonomtól kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Nem nagyon volt időm főzni, gondoltam egy gyors leves után kipróbálom a bundás kenyérnek ezt a változatát. Nekünk nagyon tetszett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?