r
Nosalty Logó

Tepsis bundás kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 912 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2734 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 912 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7063.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    2872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    671 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1147 micro
Összesen 2734 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kikenünk olajjal.
  2. Elrendezzük benne a kenyér szeleteket.
  3. A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk.
  4. Rákanalazzuk a szeletekre. (Nem baj, ha mellé is folyik.)
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, és szép, pirosra sütjük.
  6. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 261
  • Össznézettség: 351185
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

A fokhagyma helyett rakhattok bele: apróra kockázott lilahagymát, snidlinget, medvehagymát, petrezselyem zöldet, stb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tepsis bundás kenyér
Olaszné Anci 191 recept

Tatabányán élő kedves rokonomtól kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Nem nagyon volt időm főzni, gondoltam egy gyors leves után kipróbálom a bundás kenyérnek ezt a változatát. Nekünk nagyon tetszett.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Szia Anci! Egyszer? és nagyszer? ez a recept. Az olajszag sem lesz olyan tömény. Sokat fogom készíteni, mert a fiam kedvence a bundás kenyér. A fotó is nagyon jó. Puszi: Piroska

boderika

Jól hangzik ez a recept, és valóban olcsó is. De annyira nem amennyire te írod, ugyanis 1 nagy tejföl, 3 db tojás és 15 dkg sajt a legnagyobb akcióban is legalább 450 Ft. Az olajat, a kenyeret és a gázt nem is számoltam. Tán 5 évvel ezel?tt kijött volna 200- ból.

Törölt felhasználó

Nagyon jó kis recept, többször elkészítettem már. Lehet variálni, nagyon jó a maradék felvágottak eltüntetésére is, volt, hogy apróra szelt sonkával, szalámival szórtam meg. Én egy kis vöröshagymát is aprítok a tojásba, legutóbb medvehagymát tetten bele, nem rontotta el. Ha esetleg már nagyon száraz a kenyerünk akkor érdemes egy kicsit tejbe megforgatni, majd utána nyakon önteni a tojásos keverékkel, így tuti jó puha marad sütés után. A legf?bb indok amiért érdemes rászokni erre a fajta készítésre, hogy NINCS OLAJSZAG!! Tessék kipróbálni mindenkinek!

Olaszné Anci

Szia atina ! Egyetértünk. A további jó ötleteket meg köszönöm neked. Lassanként minden változatát ki fogom próbálni! Éppen ma is ez készül medvehagymával.Szeretettel üdvözöllek: Anci

Salamon Csilla

Szia Ancika! Szuper jó ez a recept:) Szeretettel üdvözöllek:) Csilla.

Olaszné Anci

Köszönöm kedves Csilla !Képzeld nekünk annyira bejön, hogy ma is ez lesz vacsorára. Most medvehagymával készítem.Szép napot neked: Anci

Kirani

Szia Anci, Hú, egy újabb csodás recept! Mindenképpen kipróbálom, nagyon köszi az ötletet. Imádom a bundás kenyeret :-) További szép napot és jó sütést-f?zést kívánok: Ani

Olaszné Anci

Kedves Kirani ! Köszönöm ! Én is kívánok neked minden jót és sok sikert az elkészítéséhez !Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Szuper recept! Én is szeretem a bundás kenyeret (régi szép id?k reggelije, teával, paradicsommal-paprikával... ), de mostanság zavar az, hogy olajban sütés után (bármennyire is lecsepegteti az ember), még ha egy rakat papírtörl?re teszem, akkor is er?sen olajíz?, ráadásul nem túl egészséges, hiszen nagyon sok olajat szív be a kenyér. Szóval a bundás kenyér nem épp diétás. De ezzel a recepttel akár (ha nem is diétássá) jelent?s kalóriacsökkentést érhetünk el, és ha nem fehér kenyérb?l készítjük, hanem pl. teljes ki?rlés? kenyérb?l, akkor egy tartalmas kaja mellett egészségünkre is vigyázunk. Ha jó min?ség? tepsit használunk, akkor gyakorlatilag pár csepp olaj elég a kikenéshez - és nem fél liter olaj kell a kisütéshez. Csak gratula az ötlethez és a recepthez!

Olaszné Anci

Kedves DrAnthony ! Valóban igazad van, mert egy fél ek olaj sem kell a tepsi kikenéséhez !A tojás mennyisége is tökéletes. Sokat ettünk gyermekkorunkban mi is, de nem untuk meg, én a mai napig szívesen fogyasztom, pláne paradicsommal és paprikával. Neked is jó étvágyat kívánok hozzá !Üdvözöllek: Anci

Olaszné Anci

Kedves boderika ! Köszönöm hogy leírtad a véleményed. Én abból indultam ki, hogy mindig van itthon maradék kenyér, A Lidl-ben általában van akciós tejföl, akkor többet veszek, 20 Ft-ért vettem a tojást, házi sajt mindig van a fagyómban, tehát mindenképp olcsó vacsorának számít ez a recept. Úgy tudom csak megközelít?leg kell egy alap árat kb. meghatározni. A fél ek olajat valóban nem számoltam, a gáz meg egyik receptben sem szerepelhet nyersanyag árban.Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Köszönöm és örülök, hogy neked is tetszik. Jó étvágyat kívánok hozzá ! Puszi: Anci

nemgabi

kefír a tejföl helyett? van rá esély, hogy azzal is jó lesz?

Olaszné Anci

Szerintem elképzelhet? ! Egy próbát mindenképp megér, kedves nemgabi. Üdv: Anci

palice

Szia Anci! Ez nagyon-nagyon finom volt!En meg tettem ra jo sok gombat is ( mi ugyanis "gombasak" vagyunk :) ) Koszonom a receptet. Udv,Alice.

Olaszné Anci

Kedves palice ! Nagyon szívesen, majd én is kipróbálom a gombás változatot is. Azt meg én köszönöm ! Vidám hétvégét ! Üdv: Anci

Olaszné Anci

Kedves palice ! Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett ez a szuper egyszer? bundás kenyér ! További sikereket kívánok a konyhában, a receptet pedig nagyon szívesen ajánlom ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Törölt felhasználó

Most este 10 ora van!Miert kell ilyen recepteket feltenni????:))))Legszivesebben most neki allnek elkesziteni!!nagyon jol nez ki es biztos nagyon finom is!kiprobalom mindenkepp!:))gratulalok!

Olaszné Anci

Kedves macska rozi ! Köszönöm a gratulációt, aludj rá egyet és azután készítsd el ! Tényleg finom és ráadásul ízlés szerint variálható ! Sok sikert ! Üdv: Anci

Aaaniii

Szuper jó ez a bundás kenyér! :-) Engem is zavar, ha sütés után olajos marad a kenyér, a gyomrom sem szereti, ráadásul a párom nem is eszi meg, de így...ezer köszönet a receptért! :-) Anita

Olaszné Anci

Kedves Aaaniii ! Na ez tényleg nem zsíros. Nyugodt szívvel ajánlom ! Szeretettel üdvözöllek : Anci

Livike29

Kedves Anci! Egyszer?en csodálatos ez a recept! Tegnap elkészítettem, és az hagyján, hogy nagyon gyorsan készen lett, de annyira finom volt, hogy ma egy újabb adagot kell készítenem bel?le. ?szintén gratulálok hozzá, és aki csak megnyitja ezt a receptet, készítse el, mert megéri!! Üdv: Lívi

Livike29

Készítettem pár képet is, remélem nem baj. Nekem ilyen lett: http://kepfeltoltes.hu/view/120523/2012-05-22_18.33.13_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120523/2012-05-22_18.33.28_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120523/2012-05-22_19.06.00_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120523/2012-05-22_19.06.22_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Bocsánat, de telefonnal készült, ezért a min?sége nem a legjobb. Üdv: Lívi

Olaszné Anci

Kedves livike29! Köszönöm a gratulációt és f?leg azt, hogy olyan kedves voltál és még meg is mutattad hogy sikerült. Szerintem tökéletesek a képek,örülök, hogy ilyen jó lett az eredmény! További lelkes sütés-f?zést kívánok! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Törölt felhasználó

Szia Anci! Ez a recept isteni, és nagyon laktató is! Millió köszönet érte, nagyon ízlett mindenkinek:) Én még egy kis metél?hagymát is szórtam bele, ugyanis nagy m.hagyma rajongók vagyunk:) mindenképp próbáld ki úgyis, nagyon finom ízt fog neki kölcsönözni:)

Olaszné Anci

Kedves Littie Rea ! Nagyon szívesen és örülök, hogy ízlett. Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni ! Mi is nagyon szeretjük a hagymák minden fellelhet? változatát. Szeretettel üdvözöllek : Anci

sarabell

mikor már unjuk a felvágottakat,elkészítem,nagyon finom és laktató.köszönet a receptért.S

Olaszné Anci

Nagyon szívesen kedves sarabell. További jó kísérletezést kívánok a konyhában ! Üdv: Anci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek