Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korpás bucik

Korpás bucik
Korpás bucik
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem igazán elállós fajta, de nálunk nem is tudna elállni. A 4 gyermekem csak úgy üresen, magában is szívesen eleszegeti még langyosan. Ne ijedjen meg senki, azért még másnap is fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

ajánlat

Megjegyzés:
A teljeskiőrlésű lisztnél én a rozst, illetve a tönkölyt használom sokszor keverve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha van kenyérsütőgépünk, akkor a megfelelő sorrendben adagoljuk bele a hozzávalókat. Természetesen kézzel is összeállíthatjuk a tésztát, vagy a kézi robotgép dagasztójával. Ha a kenyérsütőgéppel dolgozunk, akkor állítsuk be a dagasztó programot. Azaz keleszteni nem kell, csak annyi, hogy a tésztát összeállítsa a gép!
  2. Ha a dagasztás kész, a tésztát vegyük ki a gépből, és tegyük liszttel vékonyan meghintett deszkára. Óvatosan gyúrjuk át, majd osszuk 8-10 egyenlő részre.
  3. Mindegyik darabból nyújtsunk kb. 1 ujjnyi vastagságú ovális formát.
  4. Sütőpapírral borított (vagy vékonyan beolajozott) sütőlemezre fektessük a tésztákat. Takarjuk le olajos fóliával, majd meleg helyen kelesszük kb. 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt.
  5. Ha megkeltek, kenjük meg a bucik tetejét tejjel, és szórjuk meg vékonyan a teljeskiőrlésű liszttel.
  6. Süssük kb. 30 percig, vagy amíg a bucik barnulni nem kezdenek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 759
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, croissant, pita, édes leveles, burek, buci, briós, hamburger-buci, bagel, perec

egyéb elnevezések

korpás zsemle, teljeskiőrlésű zsemle, teljeskiőrlésű buci

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

457
tej 140 ml
víz 140 ml
teljes kiőrlésű liszt 225 g
finomliszt 225 g
1.5 tk
cukor 2 teáskanál
instant élesztő 2 kávéskanál
tej 2 ek
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál