Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejtorta

Tejtorta
Tejtorta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A félkész tésztának köszönhetően ez egy (nem szakács) férfiember számára is könnyen összedobható - mégis nem mindennapi -  desszert. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tapadásmentes bevonatú lábasban összekeverjük a cukrot a keményítővel, majd kevergetve felöntjük a tejjel. Beledobjuk a vanília- és fahéjrudat, és gázlángra vaslapot helyezve, lassan, sűrűsödésig főzzük a keveréket.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és a csipet sóval felvert tojásokat. A vanília- és fahéjrudat eltávolítjuk.
  3. Egy kerek, üveg (torta-)piteformát kibélelünk a kicsomagolt és méretre szabott leveles tésztával, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt a krémet kocsonyásra, a tészta alját és a sütink tetejét pedig pirosas-barnásra sütjük.
  4. Tálaláskor meghintjük őrölt fahéj és porcukor keverékével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Entoni

Mióta szakács: 2016.12.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejpite, krémes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

347
tej 7.5 dl
kukoricakeményítő 2 evőkanál
tojás 3 db
leveles tészta 1 csomag
cukor 3 ek
1 csipet
vaj 2 ek
fahéjrúd 1 db
vanília 1 db
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 1 teáskanál