r
Nosalty Logó

Tejszínkrémes narancszselatinnal

NS
Tejszínkrémes narancszselatinnal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

460
Kalória
8.9g
Fehérje
26.2g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
95.2g
Víz
138.6g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
20.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 5496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    439.1 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6893.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1818 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    2923 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    986 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2827 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    764 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1831 micro
Összesen 5496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Margarint a cukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a csokoládét, a mandulát, a konyakot, a rumot és a sütőport, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, papírral bélelt tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A formából kivéve rácson kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez a tejfölt elkeverjük az italporral. A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és belekeverjük a tejfölbe. Amint a krém dermedni kezd, beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.

Bevonat

  1. A tésztát visszatesszük a tortakarikába, és rásimítjuk a masszát. A csomagoláson lévő utasítás szerint a narancslével elkészítjük a tortazselét. Hagyjuk kihűlni, és a torta tetejére kenjük. Hűtőben hagyjuk dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Könnyű és finom.

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek