Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos mandarintorta

Tejszínhabos mandarintorta
Tejszínhabos mandarintorta
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem el, családom körében nagy sikere volt.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.  Hozzáteszünk három evőkanál cukrot, kb. még  két percig verjük, majd belecsorgatjuk a három tojássárgát.
  2. Három evőkanál lisztbe teszünk egy csipet sütőport, összekeverjük, majd robotgép nélkül keverőkanállal lazán beleforgatjuk a tojáshabba.
  3. A tésztából kapcsos sütőformában piskótát sütünk. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk.
  4. A mandarint előkészítjük (megmossuk, héját leválasztjuk, és gerezdekre szedjük).
  5. Csipkepapírt teszünk arra a tálra, amelyen később tálalni akarjuk, és ráhelyezzük a piskóta alsó lapját a kapcsos sütőformával körülvéve (a deknije nem kell a formának). Praktikusabb így, mert utána a krém miatt nehéz mozgatni a tortát.
  6. Az alsó lapot meglocsolhatjuk narancssárga Curacao likőrrel. A kapcsos forma belső oldalát nedves kézzel körbekenjük (jobban hozzátapad a mandarin).
  7. A mandaringerezdekkel szorosan körberakjuk a forma belső oldalát úgy, hogy a gerezdek függőlegesen álljanak. Gerezdeket szórunk a piskóta közepére is. A pudingot megfőzzük, sűrűn kevergetve visszahűtjük, hogy ne legyen forró.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük (nem kell cukor bele, mert az van elég a pudingban). A langyos pudingba kis adagonként (evőkanalanként) kézi habverővel óvatosan belekeverjük a tejszínhabot.
  9. Ezt a krémet öntjük a gyümölccsel előkészített formába. A krém tetejére is mandaringerezdeket szórunk (hagyjunk a tetejére is díszítésnek), és ráhelyezzük a felső piskótalapot.
  10. Óvatosan lenyomkodjuk, hűtjük legalább 2 órát. Óvatosan levesszük róla a karikát, tetejét porcukorral meghintjük, és ízlésesen kirakjuk mandarinnal.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm átmérő cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 880
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pudingos mandarintorta, tejszínes pudingtorta mandaringerezdekkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-02-03 14:17

Kedves Éva-anyóca!

Feltettük a Húsvéti tyúkanyó dekorációt,amit igértem neked.Most már csak várni kell és ha a szerkesztőknek is tetszik,akkor szabad az út.Jókedvet kívánok neked!Szeretettel:O-né Anci.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-01-14 16:20

Kedves Éva-Anyóca!

Örülök, hogy megnyerte a tetszésedet! Ugye nem baj, hogy tegezlek,nyugdíjas

nagymama vagyok. Szeretettel üdvözöllek Olaszné Anci.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-01-14 16:12

Kedves

Halaszana!

Igazad van,kimaradt a tortazselé szerepe,mely mindössze annyi,hogy a torta tetején lévő

mandarin díszítést lefényezzük vele.

Szeretettel üdvözöllek Anci

266
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 csipet
mandarin 1 kg
likőr 0.2 dl
növényi tejszín 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
porcukor 1 ek
mandarin 0.5 db
tortazselé 1 csomag