r
Nosalty Logó

Tejszínes őszibarack, avagy "A Kísértés"

NS
Tejszínes őszibarack, avagy "A Kísértés"
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

427
Kalória
4.4g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
286.6g
Víz
111g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
33.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3416 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 427 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2088 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293.3 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3592 micro
  • β-crypt
    1292 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 3416 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk az őszibarackokat, kisebb darabokra vágjuk, kb akkorára, amit az ember egy falatnak nevez, amit kellemes kanállal eszegetni (3-4cm-esre).
  2. Ezeket berakjuk egy nagy tálba, s meglocsoljuk a két citrom levével, összekavarjuk.
  3. Rászórjuk a vaníliás cukrokat, megint megkavarjuk.
  4. Ráöntjük a tejszínt 1-2 dl-enként, és szépen kavargatjuk közben, de a barackot ne törjük össze. Ez a gyümölccsel és a citrommal összefogva sűrű krémes állagot fog adni.
  5. Beleszórjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját, és a cukorszirupot, vagy kristálycukrot- aminek az adagján ízlés szerint természetesen lehet változtatni, és persze függ a barack édességétől is a mennyiség-, majd belekavarjuk szépen az egészbe.
  6. Amint készen vagyunk, most jön a neheze, ki kell bírni, hogy a hűtőben pihenjen 1, esetleg 2 órán keresztül...
  7. Amint lehűlt, tálalhatjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Az őszibarackszezon elképzelhetetlen számomra e desszert nélkül! Amint megkóstolja valaki, az is azt fogja gondolni, hogy egy másik dimenzió nyílt meg:) Teljesen belefeledkezünk az Itt és Most pillanatába, csak a Tejszínes őszibarack, és én...

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...