Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes őszibarack, avagy "A Kísértés"

Tejszínes őszibarack, avagy "A Kísértés"
Tejszínes őszibarack, avagy "A Kísértés"
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az őszibarackszezon elképzelhetetlen számomra e desszert nélkül! Amint megkóstolja valaki, az is azt fogja gondolni, hogy egy másik dimenzió nyílt meg:) Teljesen belefeledkezünk az Itt és Most pillanatába, csak a Tejszínes őszibarack, és én...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nagyon fontos! Szereljünk lakatot a hűtőszekrényre, és biztonsági kamerát elé! Különben egy éj alatt eltűnik az egész!!! :)
Megpróbálhatjuk egy kis Limoncelloval kiegészíteni a receptet, esetleg más likőrrel, úgy is izgalmas eredményt kapunk, ha még így nem lenne elég a kísértés, ugyanis, mint látszik a hozzávalókból, ez nem igazán fogyókúrás recept...De pont ettől finomabb is talán! :)
Ajánlom jó szívvel ezt a receptet azon fiatalembereknek, akik még bizonytalanok a konyhaművészetben, ha a kedves édesszájú, ez a desszert tuti siker a csábításhoz!
A hozzávalókban említett cukorszirup használata Mr Smith ötlete volt, ami nagyon jól bevált, mert ez a cukorszirup nádcukorból készült, és egy kissé karemellizált, így nagyszerűen megdobta az ízét a költeménynek. Ajánlom kipróbálásra jó szívvel!
pH besorolás: erősen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk az őszibarackokat, kisebb darabokra vágjuk, kb akkorára, amit az ember egy falatnak nevez, amit kellemes kanállal eszegetni (3-4cm-esre).
  2. Ezeket berakjuk egy nagy tálba, s meglocsoljuk a két citrom levével, összekavarjuk.
  3. Rászórjuk a vaníliás cukrokat, megint megkavarjuk.
  4. Ráöntjük a tejszínt 1-2 dl-enként, és szépen kavargatjuk közben, de a barackot ne törjük össze. Ez a gyümölccsel és a citrommal összefogva sűrű krémes állagot fog adni.
  5. Beleszórjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját, és a cukorszirupot, vagy kristálycukrot - aminek az adagján ízlés szerint természetesen lehet változtatni, és persze függ a barack édességétől is a mennyiség-, majd belekavarjuk szépen az egészbe.
  6. Amint készen vagyunk, most jön a neheze, ki kell bírni, hogy a hűtőben pihenjen 1, esetleg 2 órán keresztül...
  7. Amint lehűlt, tálalhatjuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 094
elküldve: 4
receptkönyvben: 174
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes krém
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes őszibarack, tejszínes őszibarackdesszert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nelli 5519
Nelli 5519 Sat, 2013-07-13 11:03

Jól olvasom? Folyékony, nem felvert teszínbe forgatjuk az öszetevőket?
Igaz, nekem a tejszín minden formában jöhet!:))
Tökéletes ötlet! Mindenképp kipróbálom!

427
őszibarack 2 kg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 8 dl
vaníliás cukor 5 csomag
cukor 3 ek
fahéj 1 tk