r
Nosalty Logó

Almavaj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Coook
Almavaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1978 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 330 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.6 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1375.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1978 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk.
  2. Az almalevet, a cukor harmadát és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon, majd hozzáadjuk az almát, és ezzel együtt is felforraljuk. Kivesszük a fahéjrudat, és botmixerrel pürésítjük.
  3. A fahéjat vissza is tehetjük, a maradék cukrot hozzáadjuk, majd néha megkeverve közepes lángon addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz, kb. 45 percig.
  4. A színe is megváltozhat, ha kissé karamellizáljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 467
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 40434
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 21.

Receptkategóriák

Angolul almavaj, de ez csak az állaga miatt van. Egyébként egy jól kenhető almakrém. Nálunk kenyérre kenve, fagyira, de akár húsok mellé is elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek