Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-lazacos tészta

Tejszínes-lazacos tészta
Tejszínes-lazacos tészta
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincsen sztorim :) Szeretem a lazacot, mindenféle formában. Itt pont tésztával...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a tésztát főni.
  2. Fűszerezzük a lazacfiléket sóval és borssal, majd süssük meg mindkét oldalát pár perc alatt egy magas karimájú serpenyőben. Ha kész, vegyük ki a filéket, és tegyük félre.
  3. A serpenyő marad a lángon. Öntsük bele a bort, majd a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük picit a szószt liszttel.
  4. Ízesítsük fokhagymával, petrezselyemmel.
  5. Végül tegyük vissza a lazacfiléket a szószba, és fakanállal daraboljuk fel.
  6. A kész tésztát keverjük bele. Parmezánnal (vagy anélkül) megreszelve, melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 23 369
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

zsoofeeka

Mióta szakács: 2011.04.09.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

lazacos tagliatelle

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

509
tészta 250 g
lazac 250 g
fehérbor 1.5 dl
habtejszín 200 ml
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint