Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes krémleves piros bogyósokból

Tejszínes krémleves piros bogyósokból
Tejszínes krémleves piros bogyósokból
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves évekig csakis nyáron és kizárólag eperből készült, a gyerekeim bögreszámra itták. De elég rövid az eperszezon, lássuk be. :) Így került kipróbálásra szederből és málnából is. Mindegyik sikert aratott.

A bogyósok egymással való házasítása pedig a mélyhűtő mindenkori tartalmának függvénye. Ha van időm az épp aktuális gyümölcsszezonban, műanyagpoharakban eleve átpasszírozva is fagyasztok le belőlük, akkor még kevesebb munkával elkészül ez a finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük forrni a tejet, közben a puha vajat összekeverjük a liszttel. Amikor a tej forrni kezd, kis darabkákban beleszaggatjuk a lisztes vajat. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.
  2. A gyümölcsöt, ami lehet egy-, két-, vagy háromféle, robotgéppel a cukorral vagy mézzel összeturmixoljuk.
  3. Egy nagyobbacska keverőtálba szűrőt helyezünk, és a gyümölcspépet kanállal átsegítjük rajta. Így nagyon szép homogén gyümölcsmasszát kapunk, és a bogyósok apró magvai nem rontják el a krémleves élvezeti értékét. (A málnának pl. egész nagy és élvezhetetlen magja van.)
  4. A pépesítés után a kihűlt tejet a gyümölcshöz adjuk, és kézi habverővel összekeverjük. (Botmixert is használhatunk.) Hozzáadunk még fél liter főzőtejszínt, alaposan átkeverjük, és fogyasztás előtt pár órára behűtjük.
  5. Tálaláskor megmaradt gyümölccsel, tejszínhabbal díszíthetjük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 331
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcskrémleves, szedres gyümölcskrémleves, tejszínes krémleves gyümölcsökkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

636
tej 5 dl
finomliszt 2 dkg
vaj 2 dkg
eper 25 dkg
málna 12.5 dkg
szeder 12.5 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
főzőtejszín 5 dl
habtejszín 2 dl