r
Nosalty Logó

Diplomata szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diplomata szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 1407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 212 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 1407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojássárgát a 10 dkg cukorral gépi habverővel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 3 ek tejet, vaníliát, vízfürdőre tesszük, és folyamatosan keverjük, most már kézi habverővel, amíg besűrűsödik, 15-20 perc. Utána kihűtjük, időnként belekavarunk, majd hűtőbe tesszük.
  3. Felverjük a tejszínhabot a tejjel, ezt is hidegre tesszük.
  4. A 4 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a kakaót. Előmelegített sütőben, papírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütjük.
  5. Amikor kivesszük a sütőből, a sütőpapír segítségével azonnal feltekerjük, és hagyjuk, amíg kihűl.
  6. A kihűlt tojáskrémhez hozzáadjuk a tejszínhab felét, óvatosan elkavarjuk, és a kibontott tésztára kenjük, majd újra feltekerjük fólia segítségével. A fólia végeit becsavarjuk, hogy szorosan tartsa a tésztát, és tálalásig a hűtőben tartjuk (4-6 órát). Tálalás előtt a maradék tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 27698
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diplomata szelet
Csiki Piroska 230 recept

A Diplomata krém receptjét egy régi szakácskönyvben találtam. Itt babapiskótával, pohárban tálalták. Gondoltam, hogy a 4 tojásfehérjéből készítek piskótát. Így lett rolád belőle. A recept zselatint is írt a krémhez. Én nem tettem hozzá, így a krém nem túlságosan kemény, de a fotón látható módon, tartotta magát. Ez egy sporlós piskótalap, azért készült csak tojásfehérjével, de természetesen  adhatunk hozzá 4 tojássárgát is, így könnyebben felcsavarható. Nem akartam még 4 tojást feltörni, hiszen itt a krém a lényeg.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek