r
Nosalty Logó

Banános tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1384 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 4109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Az 5 tojásfehérjét habbá verjük, tovább keverjük a tojássárgákkal és a cukorral, aztánhozzákeverjük a lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékony piskótát sütünk 180 fokon 15 percig.
  3. A krémhez a lisztet a tejjel sűrűre felfőzzük, belekeverjük a vaníliás cukrot, és folymataosan kevergetve kihűtjük. Ezután habosra keverjük a vajjal és a porcukorral. A krémet kettéválasztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
  4. A piskótát feltekerjük sütőpapírostól, és így hagyjuk kihűlni.
  5. A piskótát először a csokis, majd a vaníliás krémmel is megkenjük, az egyik oldalára fektetjük a meghámozott banánokat, ha szükséges kissé megtörjük őket, hogy egyenesen tudjuk feltekerni a piskótát.
  6. Végül a csokit feldaraboljuk, gőz fölött felolvasztjuk, majd a feltekert piskóta tetejére csorgatjuk.
  7. Szeletelés előtt minimum 1,5 órát pihentetjük hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7443
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom egyik kedvence.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!