r
Nosalty Logó

Tejkaramellás-banános puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Tejkaramellás-banános puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tejkaramell sziruphoz

Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tejkaramell sziruphoz

Összesen 2477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tejkaramell sziruphoz

Összesen 210 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2622.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 2477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejkaramell sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Szitáljuk át a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálba.
  3. A tojást, a tejet,a vajat, az áttört banánt és a vaníliakivonatot keverjük össze, és öntsük a lisztes keverékre. Alaposan keverjük össze.
  4. Öntsük olajjal kikent tüzálló tálba (2,5 l-es).
  5. A tejkaramellás sziruphoz a cukrot, a golden szirupot (vagy mézet) és a vizet forraljuk össze. Forraljuk, amíg besűrűsödik.
  6. Amikor már eléggé sűrű, akkor öntsük (merjük) a nyers tésztára.
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg már a teteje tapintásra kemény.
  8. Melegen, vaníliafagylaltal vagy sűrű tejszínnel tálaljuk, és locsoljunk rá a tejkaramellből, amely a tál alján van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3550
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt nemrég a TV Paprikán láttam, Rachel Allen készítette. Akkor nagyon megtetszett, és a szilveszteri vacsora utáni édességnek elkészítettem. Később is, amikor már kihűlt, akkor is nagyon finom volt, de melegen a sütőből kivéve, igazán finom volt.

Hozzávalók

A tésztához

A tejkaramell sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek