Tejfölös tócsni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53g finomliszt191 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1027
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
1200g burgonya693 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
18g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
210g finomliszt764 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
4108
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
58.9g burgonya34 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2g tejföl4 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
12.5g napraforgó olaj111 kcal
Összesen
202
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2321.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1832 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 247.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
1027
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.7 g
Zsír
-
Összesen 284.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9285.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1186 mg
-
Nátrium 7326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 991.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1098 micro
Összesen
4108
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
-
12 db burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek tejföl
-
3 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
14 evőkanál finomliszt (ha túl vizes a krumpli, mehet egy kicsit több, de max. 16 ek, nehogy túl lisztes legyen)
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplit és a vöröshagymát lereszeljük (én nagy lyukú reszelőn szoktam), hozzáadjuk a tojást, a kinyomott fokhagymát, a tejfölt és a fűszereket, majd alaposan elkeverjük.
- A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, ellenőrizve az állagát- a vizesebb krumplihoz általában több liszt kell. Nokedli állagra kell törekedni (ha kicsit jobban folyik, az sem nagy baj- nehezebb elegyengetni a sütőben, de finomabb, mintha több liszttel sűrítenénk).
- Az olajat közepes lángon felhevítjük, majd a legkisebb fokozaton hagyva 2-2 evőkanálnyi masszát teszünk bele, amit a kanállal elegyengetünk. Nálam 2 evőkanál egy tócsi, minden kanál után tapicskolom, majd műanyag lapáttal megemelem, nehogy letapadjon.
- Mindkét oldalát addig sütjük, amíg szép piros lesz, majd papírtörlővel borított tálcára szedjük. Fokhagymával, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 9780
- Feltöltés dátuma: 2015. január 14.
Ajánló
Bab- és gulyásleves mellé köretként kiváló, de önmagában, vacsorára is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta kísérleteztem a tökéletes tócsi recepttel, mire végre sikerült eltalálnom az arányokat. Kívül ropogós, belül puha, és az olajat sem szívja magába. Az egyik "titok" a tejföl, a másik, hogy folyamatosan kis lángon sütöm. Így ugyan sokkal tovább tart, viszont könnyebben formázható (nem ugrik össze az olajban az első kanál után), nem ég le, és a vastagabb darabok sem maradnak nyersek középen.