r
Nosalty Logó

Tejfölös tócsni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös tócsni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 1027 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9285.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    7326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 4108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a vöröshagymát lereszeljük (én nagy lyukú reszelőn szoktam), hozzáadjuk a tojást, a kinyomott fokhagymát, a tejfölt és a fűszereket, majd alaposan elkeverjük.
  2. A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, ellenőrizve az állagát- a vizesebb krumplihoz általában több liszt kell. Nokedli állagra kell törekedni (ha kicsit jobban folyik, az sem nagy baj- nehezebb elegyengetni a sütőben, de finomabb, mintha több liszttel sűrítenénk).
  3. Az olajat közepes lángon felhevítjük, majd a legkisebb fokozaton hagyva 2-2 evőkanálnyi masszát teszünk bele, amit a kanállal elegyengetünk. Nálam 2 evőkanál egy tócsi, minden kanál után tapicskolom, majd műanyag lapáttal megemelem, nehogy letapadjon.
  4. Mindkét oldalát addig sütjük, amíg szép piros lesz, majd papírtörlővel borított tálcára szedjük. Fokhagymával, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 9780
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Ajánló

Bab- és gulyásleves mellé köretként kiváló, de önmagában, vacsorára is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta kísérleteztem a tökéletes tócsi recepttel, mire végre sikerült eltalálnom az arányokat. Kívül ropogós, belül puha, és az olajat sem szívja magába. Az egyik "titok" a tejföl, a másik, hogy folyamatosan kis lángon sütöm. Így ugyan sokkal tovább tart, viszont könnyebben formázható (nem ugrik össze az olajban az első kanál után), nem ég le, és a vastagabb darabok sem maradnak nyersek középen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...