Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell
Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nevelőanyukám nagy kedvence, ő úgy is szereti, hogy a sajt alá egy fél konzervananászt rászórunk. Nálunk karácsonykor is ez volt a menü, gyorsan elfogy. A mustár elhagyható, ha valaki nem kedveli annyira.
Sajnos nem tudok pontos sütési időt megadni, mert az én sütőm nem a legjobb (nekem 2 órát sült), de mire a sajt megpirul a tetején, addigra a csirkemell is átsül. (Kicsit megcsipkedjük a szélét, megkóstoljuk, és már tudjuk is, hogy átsült-e a husi:).)
A tojás is elhagyható, én azért teszek bele, hogy valami összefogja a tejszínes-tejfölös mártást (a husi íg yis sok levet enged).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kifejezetten ajánlom elfoglalt háziasszonyoknak, mert a húsklopfoláson kívül nem sokat kell bíbelődni vele. Éééés igen ízletes.:)
Lehet combbal is készíteni, akkor lefedhetjük fóliával, és a végén pirítjuk rá a sajtot. Rizzsel vagy galuskával szoktam tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra).
  2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, a mustárt óvatosan megsózzuk (hiszen a hús is sós).
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, belefektetjük a csirkeszeletek felét, erre ráöntjük az öntetünk felét, aztán erre rá a hús másik fele, majd az önteté.
  5. A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szép pirosra pirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 255 275
elküldve: 101
receptkönyvben: 2 907
elkészítve: 212/223
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kilteh

Mióta szakács: 2011.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-tejfölös csirke, tepsiben sült csirkemell tejfölös-mustáros szószban

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Mon, 2017-01-30 14:53

És nem lehet úgy hogy a csirkemellet felkockázzuk? Mert mindenhol azt olvasom hogy szeletelni kell a húst.

bodrogig
bodrogig Sun, 2015-04-12 11:13

Nagyon finom és könnyen elkészíthető. Kezdő szakácsoknak is tudom ajánlani.

mateniky82
mateniky82 Mon, 2015-03-16 09:08

Én az ananászos verziót készítettem el egy kiló csirkemell filéből, viszont az öntet hozzávalóinak az arányain nem csökkentettem, ami óriási hiba volt! 1 órányi sütés után a hús puha lett, de úszott a lében, ami nem volt túl gusztusos látvány:(

pap.dia
pap.dia Fri, 2019-01-11 07:14

Nekünk is úszott a lében, de mi csak 1,5 kg-ra csökkentettük a csirke mennyiségét, és nem ananásszal csináltuk. A hús finom lett, de az öntet pocsékba ment.

Wierzbowski
Wierzbowski Tue, 2015-01-06 20:26

Heyo!Holnap megpróbálok egy ilyet kraftolni a konyhában. :) Drukkoljon mindenki! :D

E.D.
E.D. Sun, 2014-08-17 21:35

Ez volt ma az ebed zoldseges rizzsel talalva. A menyisegeket igazabol csak szemre tettem es ot db csirke melett hasznaltam. 1 orat volt a sutoben es nagyon finom lett. Egeszen bisztosan meg sokszor fogom keszitteni de legkozelebb este keszitem el es csak masnap teszem a sutoben :) Koszonom a receptet es a sok hasznos hozzaszolast.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sun, 2014-08-17 21:44

Azt már én is felfedeztem, hogy sokkal ízletesebb és omlósabb a csirkemell, ha legalább 2 órát hagyom állni a tejfölös, tejszínes (nálunk még fokhagymás is) cuccban.
Köszönöm a hozzászólásodat! =)

firstlady
firstlady Sat, 2014-08-16 06:25

Ez egy remek alaprecept, a fűszerezése lehet egyéni és ötletszerű. Elronthatatlan. :-) Nagy előnye még, amit érdemes megemlíteni, hogy minden hőmérsékleten fogyasztható. Frissen isteni. Melegíthető, de langyosan se rossz. A maradék pedig hidegen, salátával szintén nagyon finom. Nálunk ez a jól bevált fogás a "holnap valamikor felszaladunk" típusú vendégeknek.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sun, 2014-08-17 21:43

Igen, nálunk is hatalmas kedvenc.. újabban egy tonna fokhagymával készítem, van amikor baconnel, de van, hogy nincs itthon tejszín, csak tejföl, olyankor csak azzal..
Ahány hány, annyi ízlés, mondhatni.
Köszönöm a hozzászólásodat! =)

kiszsu
kiszsu Fri, 2014-08-15 07:07

Jól hangzik a recept, de a 20 dkg hús nem elírás? Az két adag, vagyis két szelet hús.

kiszsu
kiszsu Sat, 2014-08-16 07:01

Úgy látszik baj van a látásommall, többször is megnéztem és én mindig 20 dkg.-ot láttam. Így már érthető. :) Köszi.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-08-15 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.08.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-08-14 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.08.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

erika2009
erika2009 Sun, 2014-01-26 14:27

Szia Kilteh!

Köszönöm a receptet! Ma megcsináltam, isteni lett. Talán annyi a változás benne, hogy az egyéni fűszerezésbe még tárkonyt tettem ja és a frissen vágott tyúkom mellehúsából készítettem. Nagy sikere lett!

Üdv:erika2009

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2014-01-27 12:35

Szia!
Örülök, hogy ízlett.
Énis mindig máshogy fűszerezem, mikor milyen kedvem van, sokszor bacon kockával szórom meg a tetejét, vagy közé is, esetleg kis füstölt sajt.. Kinek hogy. =)
Köszönöm a visszajelzést!

Goldie28
Goldie / Goldie28 Sat, 2014-01-25 18:30

Kedves Kilteh,

a recepted volt a mai menü, és uhhh, hát ez valami isteni finom....nagyon gyorsan készen van, és nagyon ízletes...én az ananászos verziót próbáltam ki, és raktam gyömbért is a mártásba...
Köszönöm szépen ezt a receptet!!!!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2014-01-27 12:34

Szia!
Örülök, hogy sikert arattál, nővérem is mindig gyömbérrel készíti, én néha szerecsendióval is szoktam. Mindenhogy imádjuk. =)
Köszönöm a visszajelzést!

zsoszka
zsoszka Thu, 2014-01-09 22:25

Én is készítek majdnem ugyanilyen kaját, de nem kell annyi ideig sütni szerintem. Kb. 20 perc után leveszem a fóliát és rászórom a sajtot, majd addig sütöm, míg az meg nem pirul. Isteni szaftos és puha lesz, nem lesz szálkás.

oreganyo
oreganyo Sun, 2011-07-24 05:27

Kedves Kilteh!
Nagyon jól hangzik ez a recept, de én szeletelt sertéstarjával próbálom meg, (nálunk nem megy a csirkemell) zsíros lesz az biztos, de natúr rizsnek v. főttkrumplinak jó szaftja lesz tőle. Tojást nem teszek bele.
Öreganyó

Kilteh
Kilteh / Kilteh Tue, 2011-06-07 12:38

Én pont valamelyik nap csináltam, csak akkor megbolondítottam egy kis baconszalonnával is. Hát nem sok maradt belőle.:-P

Swampi
Swampy / Swampi Tue, 2011-06-07 09:55

ez is mentve. Sőt, lehet ma meg is csinálom, úgy is valami tejfölös mustáros husit ennék! :) Sok sajttal.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-06-07 08:01

Kedves Kilteh!
Tiéd lett 2011. június 6. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sat, 2011-06-04 17:59

Szia!
Nekünk nagyon nagy kedvencünk. Majd ha elkészítetted, írd meg kérlek, hogy sikerült. Remélem ízleni fog. =))

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sat, 2011-06-04 16:27

Nagyon jól hangzik a recept. Én imádom a mustárt (és a tejfölt is). Főleg a kicsit édesebb bajor mustárt. :) Gyorsan el is mentettem a receptkönyvembe. Lehet tejszín helyett is rakok inkább még tejfölt. :)
Köszike
blondevilke

711
csirkemell filé 200 dkg
tejföl 450 g
főzőtejszín 2 dl
mustár 2 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
margarin 1 ek