r
Nosalty Logó

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 736 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4410 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 736 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    521.6 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11509 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    2109 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    5630 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    193 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 4410 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 149 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra).
  2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, a mustárt óvatosan megsózzuk (hiszen a hús is sós).
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, belefektetjük a csirkeszeletek felét, erre ráöntjük az öntetünk felét, aztán erre rá a hús másik fele, majd az önteté.
  5. A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szép pirosra pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 193
  • Össznézettség: 281363
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 04.

Ajánló

Kifejezetten ajánlom elfoglalt háziasszonyoknak, mert a húsklopfoláson kívül nem sokat kell bíbelődni vele. Éééés igen ízletes.:) Lehet combbal is készíteni, akkor lefedhetjük fóliával, és a végén pirítjuk rá a sajtot. Rizzsel vagy galuskával szoktam tálalni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nevelőanyukám nagy kedvence, ő úgy is szereti, hogy a sajt alá egy fél konzervananászt rászórunk. Nálunk karácsonykor is ez volt a menü, gyorsan elfogy. A mustár elhagyható, ha valaki nem kedveli annyira. Sajnos nem tudok pontos sütési időt megadni, mert az én sütőm nem a legjobb (nekem 2 órát sült), de mire a sajt megpirul a tetején, addigra a csirkemell is átsül. (Kicsit megcsipkedjük a szélét, megkóstoljuk, és már tudjuk is, hogy átsült-e a husi:).) A tojás is elhagyható, én azért teszek bele, hogy valami összefogja a tejszínes-tejfölös mártást (a husi íg yis sok levet enged).

Hozzászólások (18)

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik a recept. Én imádom a mustárt (és a tejfölt is). F?leg a kicsit édesebb bajor mustárt. :) Gyorsan el is mentettem a receptkönyvembe. Lehet tejszín helyett is rakok inkább még tejfölt. :) Köszike blondevilke

Törölt felhasználó

Szia! Nekünk nagyon nagy kedvencünk. Majd ha elkészítetted, írd meg kérlek, hogy sikerült. Remélem ízleni fog. =))

Törölt felhasználó

Ó ennek nagyon örülök, köszönöm szépen! :)

Swampy

ez is mentve. S?t, lehet ma meg is csinálom, úgy is valami tejfölös mustáros husit ennék! :) Sok sajttal.

Törölt felhasználó

Én pont valamelyik nap csináltam, csak akkor megbolondítottam egy kis baconszalonnával is. Hát nem sok maradt bel?le.:-P

oreganyo

Kedves Kilteh! Nagyon jól hangzik ez a recept, de én szeletelt sertéstarjával próbálom meg, (nálunk nem megy a csirkemell) zsíros lesz az biztos, de natúr rizsnek v. f?ttkrumplinak jó szaftja lesz t?le. Tojást nem teszek bele. Öreganyó

mia2404

Nagyon finom lett a husi, fustolt sajtot használtam :-)

Törölt felhasználó

Kedves egészségedre! :-)

Törölt felhasználó

Én is készítek majdnem ugyanilyen kaját, de nem kell annyi ideig sütni szerintem. Kb. 20 perc után leveszem a fóliát és rászórom a sajtot, majd addig sütöm, míg az meg nem pirul. Isteni szaftos és puha lesz, nem lesz szálkás.

Goldie

Kedves Kilteh, a recepted volt a mai menü, és uhhh, hát ez valami isteni finom....nagyon gyorsan készen van, és nagyon ízletes...én az ananászos verziót próbáltam ki, és raktam gyömbért is a mártásba... Köszönöm szépen ezt a receptet!!!!

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy sikert arattál, n?vérem is mindig gyömbérrel készíti, én néha szerecsendióval is szoktam. Mindenhogy imádjuk. =) Köszönöm a visszajelzést!

Törölt felhasználó

Szia Kilteh! Köszönöm a receptet! Ma megcsináltam, isteni lett. Talán annyi a változás benne, hogy az egyéni f?szerezésbe még tárkonyt tettem ja és a frissen vágott tyúkom mellehúsából készítettem. Nagy sikere lett! Üdv:erika2009

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy ízlett. Énis mindig máshogy f?szerezem, mikor milyen kedvem van, sokszor bacon kockával szórom meg a tetejét, vagy közé is, esetleg kis füstölt sajt.. Kinek hogy. =) Köszönöm a visszajelzést!

Törölt felhasználó

Jól hangzik a recept, de a 20 dkg hús nem elírás? Az két adag, vagyis két szelet hús.

Törölt felhasználó

2000g->200dkg->2kg

Törölt felhasználó

Úgy látszik baj van a látásommall, többször is megnéztem és én mindig 20 dkg.-ot láttam. Így már érthet?. :) Köszi.

Törölt felhasználó

El?fordul. =))

DepecheAndi

:D

firstlady

Ez egy remek alaprecept, a f?szerezése lehet egyéni és ötletszer?. Elronthatatlan. :-) Nagy el?nye még, amit érdemes megemlíteni, hogy minden h?mérsékleten fogyasztható. Frissen isteni. Melegíthet?, de langyosan se rossz. A maradék pedig hidegen, salátával szintén nagyon finom. Nálunk ez a jól bevált fogás a "holnap valamikor felszaladunk" típusú vendégeknek.

Törölt felhasználó

Igen, nálunk is hatalmas kedvenc.. újabban egy tonna fokhagymával készítem, van amikor baconnel, de van, hogy nincs itthon tejszín, csak tejföl, olyankor csak azzal.. Ahány hány, annyi ízlés, mondhatni. Köszönöm a hozzászólásodat! =)

E.D.

Ez volt ma az ebed zoldseges rizzsel talalva. A menyisegeket igazabol csak szemre tettem es ot db csirke melett hasznaltam. 1 orat volt a sutoben es nagyon finom lett. Egeszen bisztosan meg sokszor fogom keszitteni de legkozelebb este keszitem el es csak masnap teszem a sutoben :) Koszonom a receptet es a sok hasznos hozzaszolast.

Törölt felhasználó

Azt már én is felfedeztem, hogy sokkal ízletesebb és omlósabb a csirkemell, ha legalább 2 órát hagyom állni a tejfölös, tejszínes (nálunk még fokhagymás is) cuccban. Köszönöm a hozzászólásodat! =)

Andi_93

Vajon pulykamellel is el lehet kesziteni? Szerinted?

Törölt felhasználó

Persze! =) Van aki csirkecombbal szokta. =)

Törölt felhasználó

Heyo!Holnap megpróbálok egy ilyet kraftolni a konyhában. :) Drukkoljon mindenki! :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek