r
Nosalty Logó

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 736 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4410 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 736 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    521.6 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11509 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    2109 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    5630 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    193 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 4410 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 149 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra).
  2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, a mustárt óvatosan megsózzuk (hiszen a hús is sós).
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, belefektetjük a csirkeszeletek felét, erre ráöntjük az öntetünk felét, aztán erre rá a hús másik fele, majd az önteté.
  5. A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szép pirosra pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 1935
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 149
  • Össznézettség: 288096
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 04.

Ajánló

Kifejezetten ajánlom elfoglalt háziasszonyoknak, mert a húsklopfoláson kívül nem sokat kell bíbelődni vele. Éééés igen ízletes.:) Lehet combbal is készíteni, akkor lefedhetjük fóliával, és a végén pirítjuk rá a sajtot. Rizzsel vagy galuskával szoktam tálalni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nevelőanyukám nagy kedvence, ő úgy is szereti, hogy a sajt alá egy fél konzervananászt rászórunk. Nálunk karácsonykor is ez volt a menü, gyorsan elfogy. A mustár elhagyható, ha valaki nem kedveli annyira. Sajnos nem tudok pontos sütési időt megadni, mert az én sütőm nem a legjobb (nekem 2 órát sült), de mire a sajt megpirul a tetején, addigra a csirkemell is átsül. (Kicsit megcsipkedjük a szélét, megkóstoljuk, és már tudjuk is, hogy átsült-e a husi:).) A tojás is elhagyható, én azért teszek bele, hogy valami összefogja a tejszínes-tejfölös mártást (a husi íg yis sok levet enged).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk