Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölfelfújt

Tejfölfelfújt
Tejfölfelfújt
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kínomban kellett megint sütnöm. Sosem szerettem stressz alatt alkotni, kreativitásom ilyenkor a nullához közelít. Persze leültem megint a gép elé, irány a No Salty - mi más?  - és elkezdtem gyorsan elkészíthető édesség után kutatni. A dolgot nehezítette az otthoni szegényes kamrakészlet, mivel most értünk haza egy egy hetes távollétről. Amikor már az alapanyagmixer sem tudott rajtam segíteni, egyszerűen kipakoltam a konyhapultra azt a keveset, amim volt és farkasszemet néztünk.
Èn győztem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A hozzávalók olyan egyszerűek, hogy szinte kivétel nélkül mindig megtalálhatók otthon, és százféleképpen variálható.
A süti ennél sokkal magasabb lesz, csak én méreteztem el nagy sietségben a tepsit, amibe beleöntöttem.
pH besorolás: erősen savasít.
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. A gyümölcsöt csepegtessük le, a levét fogjuk fel.
  3. A tojásokat géppel keverjük krémesre a cukorral. Keverjük bele a tejfölt, citromhéjat, sót, búzadarát, sütőport, vaníliás cukrot. Keverjük simára. Forgassuk bele a gyümölcsöt.
  4. Vajjal kikent tepsiben, bármilyen sütőformában kb. 40 percig sütjük. Tűpróba!
  5. Közben készítsük el a szószt: a gyümölcs levét forraljuk fel, majd a kevés folyadékkal simára kevert keményítőt vagy pudingport keverjük bele és kevergetés mellett forraljuk sűrűre. Ha szükséges, még édesítsük kevés cukorral.
  6. Kockákra vágva, a szósszal meglocsolva tálaljuk. 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 523
elküldve: 19
receptkönyvben: 986
elkészítve: 14/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös tejfölfelfújt, tejfölfelfújt gyümölccsel
hasonló receptek

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrienn-B.
Adrienn-B. Thu, 2013-08-29 11:16

Szia! Megcsináltam a sütidet, körtével. Nagyon finom lett, viszont elég lapos maradt :(
Szerinted mit ronthattam el?
Adrienn

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-02 07:55

Nagyon humoros a story és a kép is szép! BUEK Eszter, üdv, Torma :)

dozsarita
dozsarita Sat, 2012-06-16 22:01

Köszi a receptet! Isteni és nagyon egyszerű. Megcsináltam meggybefőttből is és friss meggyből is, mindkettő szuper lett. Nekem nem is kellett hozzá az öntet, azt inkább ráöntöttem a korábbról megmaradt rizskochra. :)

rekaszarvas
rekaszarvas Sun, 2012-06-10 17:01

Én almával készítettem el és szósz helyett lekvárral ette, akinek még hiányzott valami, de lekvár nélkül is finom volt! :) Tipikus nyári csemege, mert könnyű, friss nyalánkság, egyáltalán nem telít és nagyon eteti magát :) Amit sütöttem, mind elfogyott. Köszi a receptet.
Réka

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-06-09 07:33

Kedves Dacota!
Tiéd lett 2012.06.08. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

davila
davila Thu, 2010-10-07 18:48

Kedves Eszter!
Az első elkészítés sikerén felbuzdulva ma szűkebb családomnak is "bemutatom" a sütit (már bent figyel a sütőben), de a recept újraolvasása után felmerült bennem egy kérdés: a keményítőt/pudingport akár tejjel is elkeverhetem? Vagy az már bizarr volna? :O

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-10-07 18:54

Kedves Devila!
Dehogy! Egészen nyugodtan! Az, hogy milyen öntetet készít hozzá az ember, igazán csak hangulat kérdése! Azzal is nagyon finom lesz, de ha keményítővel készíted, akkor ízesítened kell majd. De ez nem okoz gondot, biztos vagyok benne!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 10:06

Szia Gargoyle!

Nagyon gusztusos a recepted, szívesen kipróbálnám, viszont csak natur joghurtom és barack konzervem van itthon. Szerinted így is jó lesz, vagy fussak el tejfölért és meggyért?

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-29 10:14

Szia Ancsocska!
A barack nyugodtan maradhat (csak jól csepegtesd le), de a joghurttal vannak fenntartásaim. Sokkal vizesebb állagú, mint a tejfől. Két dolgot tehetsz: vagy megpróbálod joghurttal és több grízt teszel hozzá, hogy sülés közben jobban felszívja a nedvességet vagy elmész tejfölért... :-)))
Bárhogy is lesz, várom a visszajelzésed, kiváncsi vagyok!
Üdv:
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 10:19

Szio!

De gyorsan válaszoltál.. :-)

Közben kiderült hogy a barack konzervnek lába kélt az este, úgyhogy vagy elmegyek boltba tejfölért és barackkért, vagy ma nem sütök :D

Ha megalkotom feltétlenül jelentkezem!

puszpusz, Ancsa

(technikai kérdés: hol lehet megnézni 1 feltöltő receptjeit? annyira dicsérik az alkotásaidat, kíváncsi lettem.. :-) )

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 10:22

Megtaláltam!! Ha tudod moderálni az előző hozzászólásom végét, és ezt, légyszi töröld, felesleges kitérő volt :-))

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-29 10:32

Szia Ancsocska!
Itt nincsenek felesleges kitérők, nyugodtan lehet írni ilyeneket, nem kell ezt moderálni.
Egyébként úgy tudod megnézni a többi szerzeményemet, meg másét is, azért leírom, hogy a recept vége felé ott van egy kis szakács rajza, azalatt pedig kékkel oda van írva, hogy "AzEszter"
Ha arra rákattintasz, ott meg fog jelenni az összes receptem, és ugyanígy mindenkit meg tudsz nézni. Másik hasznos dolog, hogy a nagy NO SALTY felirat alatt az oldal tetején látsz füleket. Receptek, kategóriák, alapanyagok és ott is van egy kis szakács. Ha azt megnyomod, ott felsorakozik az összes szakács és rájuk kattintva megnézheted mindegyik receptjeit.
De majd szépen lassan belejössz, ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan. Nincs ezen semmi moderálni való, ezért vagyunk itt!
Puszi!
Eszter

greenpearl
greenpearl / greenpearl Wed, 2010-06-23 14:07

Köszi a receptet, nagyon finom volt. Könnyű sütemény, pont nyárra való! (már akár a nyár is jöhetne...)

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-23 14:19

Szia! Köszi, hogy kipróbáltad! :-)))
...Jaja...nálunk is elég rossz még az idő... :-(

davila
davila Tue, 2010-06-22 11:38

Szeretném még ma elkészíteni ezt a gusztos sütit, de mivel friss (igazi Nagykörűi!:) cseresznyét fogok használni, nem lesz annyi leve, h. a szószhoz elegendő legyen. Szted bolti cseresznye- vagy meggyléből (100 %-os) is megteszi?

Dumimama
Dumimama Thu, 2010-04-22 20:44

Kedves Eszter! Nagyon tetszenek a receptjeid igy gyors olvasatban is. Ma regisztráltam ezen az oldalon. Kifogom próbálni receptjeidet. Üdvözlettel. Gizella

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-04-23 11:51

Kedves Gizella!
Ez nagyon megtisztelö, remélem, örömére lesznek nem csak az én receptjeim, hanem sok-sok más is, amit itt, ezen az oldalon talál majd. A legjobb helyre jött! :-)
Üdvözlettel: Eszter

Dorca
Dorca Sun, 2010-04-18 19:27

Meggyel készítettem el,nagyon finom volt!Gratula a receptért!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-04-18 21:59

Szia Dorka!
Neked is köszönöm szépen, örülök, hogy ízlett! :-)
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-18 16:50

Kedves Eszter!
Most készítettem el a sütidet, és mondhatom isteni! Annyit módosítottam, hogy én még fahéjat is tettem a tésztába, jól harmonizált a cseresznyével.
Nagyon köszi hogy leírtad ezt a csodás receptet, nekünk egyből kedvencünk lett! :)

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-04-15 20:56

Annyira, de annyira tetszik a sztorid! :-))) Szinte látom magam előtt, ahogy leülsz, ellentmondást nem tűrő, ám higgadt ábrázattal e hozzávalók elé, s mondod: "My name is Goyle. GarGoyle. Egy tejfölt kérek. Felfújva, nem keverve!" :-) És igen, valóban TE győztél! Le a kalappal, Miss Bond!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-15 19:49

 Szia Eszter!Koszi a gyors valaszt,majd megirom, hogy sikerult.Hello!

Spitzeva
Éva / Spitzeva Thu, 2010-04-15 18:42

Köszönöm a receptet! Ma elkészítettem, meggyel, gyors, könnyű, laktató.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-04-14 23:02

Áá! szóval ez az a tejfölös felfújt! Ez remek! Ezt a laposabb változatot milyen méretű tepsiben csináltad, amit megadtál, vagy annál nagyobban? Megvallom őszintén, én a sok gyümi, kevés tészta híve vagyok...:-P Ezért pont így tetszik.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-15 09:41

Hü, kb. olyan 38x30-as, azt hiszem. Kicsivel nagyobb, mint a megadott.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-14 17:02

 Hello Eszter!Ha kevesebb tejfolt adok hozza,ugy is jo lesz?Nem annyira kaloriadus akkor.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-04-14 20:34

Szia Husika!
Próbáld meg, igazából fogalmam sincs. Remélem, úgy is jó lesz. Persze ha felére csökkented, hát nem tudom...
Ha így is sikerül, majd írd meg milyen lett légyszíves.
Üdv:
Eszter

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Wed, 2010-04-14 16:38

Ez nagyon tetszik! A legközelebbi unokák általi rajtaütéskor ezt fogom bevetni. IIyen hozzávaló mindig van itthon, nálam a meggybefőtt a favorit.
Receptkönyvbe vele, köszönöm. Zsóka néni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-04-14 14:53

Katám!
Pudinporral is biztosan működik, sőt, még finomabb is lesz. Nekem akkor nem volt otthon. Jó ötletet adtál, máris bővítettem vele a receptet!
Köszi
Eszter

rizsa
rizsa Wed, 2010-04-14 14:30

Esztikém,
a Te receptjeidre mindig lehet számítani! Holnap sütizés lesz és valami új, meggyes, és egyben roppant egyszerű recept után vadásztam éppen. Egy dolgot sose használtam még, vagy nem emlékszem, a keményítőt. Nélküle is menne szerinted?

Köszi

Kata

loncsi
loncsi Wed, 2010-04-14 13:54

Kedves Eszter!
Nagyon gusztusos! Biztos megpróbálom!
Szeretettel
loncsi

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-04-14 20:56

Remélem, ízleni fog. Egyszerü kis recept, de jó.
Puszi!
Eszter

578
cseresznyebefőtt 350 g
tojás 3 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 50 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
búzadara 75 g
sütőpor 2 tk
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
víz 2.5 dl
vaj 1 ek