r
Nosalty Logó

Tejben sült zsályás karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejben sült zsályás karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 655 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3926 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 655 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.9 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4442.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3926 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, és a karaj minden oldalát szép aranyszínűre sütjük, közben, a zsiradékba dobjuk a felnégyelt hagymát és feldarabolt fokhagymát (kb. 15-20 percig tart a sütés).
  2. A megbarnult húst egy cserépedénybe, vagy tűzálló tálba tesszük, a hagymás vajat rálocsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük. Sózzuk, majd hozzáadjuk a borókabogyót és a zsályát.
  3. Lefedve másfél-két óra alatt 200 fokon (alsó-felső sütés) puhára pároljuk. Időnként a szafttal locsolgassuk meg.
  4. A húst felszeletelve tálaljuk, és a leszűrt szafttal locsoljuk meg. A leszűrt szaftot külön is tálalhatjuk a húshoz.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 68487
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hétvégét a barátnőimmel töltöttem, akiknek egy könnyen elkészíthető, nagyon ízletes és egyben különleges vacsorát szerettem volna készíteni. Mivel nem töltöttem sok időt a konyhában, a lányos csacsogásból sem maradtam ki. A fogás Váncsa István Ezeregy recept gyűjteménye alapján készült.

Hozzászólások

villers

Szerinted egyben pulykamellel milyen lenne?

Törölt felhasználó

szia, szerintem jó lehet, csak lehet, hogy több szaftot tennék bele, hogy ki ne száradjon. Bea

villers

Köszi. Jöv? héten ki is próbálom, mert erre a hétre már megvan a menü. Majd beszámolok, hogy milyen lett. Bár rossz nem lehet :o)

ublincs

Szia, kipróbáltad pulykamellel végül e receptet? Milyen lett?

villers

Szia! Végül nem, mert mindenki azt mondta, száraz lesz, mint a fene :). Meg igazából meg is feledkeztem róla :)

Törölt felhasználó

Milyen köret illik a legjobban ehhez a finomsághoz?

Szabó Éva

Sya! Azt szeretném kérdezni, hogy hány deka az 1 vaj? :) én kimér?set szoktam használni,és abból az egy bármennyi lehet :) Köszi el?re is!

Iverson3

Szia! Nagyon jó az el?ttem lév? hozzászólás! Mennyi az az 1 vaj??? Mert maga a recept nagyon ínycsiklandó, de mivel nem vagyok egy jártas nagy szakács, nekem is szükségem lenne a vaj mértékegységére! 1 doboz? 1 ev?kanálnyi? Vagy 1*20dkg? :D Köszi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én ma megcsináltam, isteni finom lett, a hús nagyon omlósra sikerült, pedig nem is locsolgattam menet közben, jól megvolt magában cserépedényben lefedve 2 órán át a süt?ben! 6 dl tejet, 3 fej vöröshagymát raktam bele 2 helyett, az "1 vaj"-at pedig egy kis csomag, azaz 10 dkg vajnak értelmeztem, szerintem ennyi pont elég volt hozzá! :) Köszi a receptet!!

Törölt felhasználó

The creating endeavours usually are not simply a expense inside creating a <a href="http://www.northerfacecoats.com/">north face coats</a> email correspondence in reality, it is possible to aid an organization make significantly a lot more because of a prosperous primary email strategy.

Cuthbert

Most lett kész, és elmondhatatlanul fiiinoooom! Köszönöm a receptet!

cjey

Sziasztok, mint kezdo haziasszony irok nektek,a recept nagyon erdekesnek es finomnak hangzik feltetlenul ki szeretnem probalni,de meg sohasem hasznalttam sem borokat es sem zsalyat,azt szeretnem megkerdezni, hogy mennyire markans vagy eros fuszerek ezek es ha tul sok kerul beloluk a husra nem lesz e nagy ' baj '...? koszonom a segitseget

Isilya

Nem tudom, hogy id?közben kaptál-e már választ. De azért megírom az én véleményem. Mind a két f?szer igen markáns. Így óvatosan kell vele bánni. A boróka bogyóból sokszor elég 4-5 db. A zályából is egy nagy csípetnyi. De az a legjobb, ha f?zés közben többször megkóstolod az ételt, így nem ronthatod el. :) És ez minden f?szernél érvényes. ;)

DragAndi

Kedves Beácska! Ezt a receptet már több alkalommal elkészítettem, mert imádom. Mondjuk a könnyített verzióját, mert az els? lépést mindig kihagyom, de semmit nem veszít az értékéb?l. Mindenkinek ajánlom, mert annyira finom és egyszer?. Köszönjük a receptet. :)

feher.eva

Szia, Elkészítettem és nagyon finom lett.A szósz különösen ízlett (én botmixerrel összepürésítettem)a férjemnek :) Köszi

vmzsuzsa

Kedves Beácska! Nagyon finom lett a recepted alapján készített ebéd, b?rös malackarajból csináltam, omlott szét a hús a számban. A szószt összeturmixoltam, és egy kis keményít?vel besürítettem.Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

pasman

Megcsináltam, és nagy sikert aratott, még a lányoknak is ízlett a hús és a szaft is! Köszönjük a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek