Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejbegríz kétféleképpen

Tejbegríz kétféleképpen
Tejbegríz kétféleképpen
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejbedarában az a szuper, hogy alig negyed óra alatt elkészíthető, de rengetegféleképpen variálható, így pedig a gyerekek is megeszik, és a felnőttek is turbózhatják a saját ízlésük szerint.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a habtejszínt egy kisebb lábosba öntjük, és melegíteni kezdjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vanília őrleményt.
  2. Hagyjuk, hogy felforrjon egyszer, majd takarékra vesszük alatta a lángot, és hozzáöntjük a búzadarát. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik.A kész tejbedarát két tányérba kanalazzuk.
  3. Az egyik tál tejbegrízhez hozzáreszelünk egy negyed almát, megszórjuk fahájjal, és összekeverjük. Tálaláskor almaszeletekkel és még egy kis fahéjjal díszitjük.
  4. A másik adagot pedig egy kanál kakaóporral, és az apróra vágott csokoládéval forgatjuk össze; tálaláskor pedig még egy adag csokoládéval, valamint pirított mandulapehellyel dekoráljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

622
tej 4 dl
habtejszín 1 dl
cukor 45 g
vanília kivonat 1 teáskanál
búzadara 85 g
alma 0.5 db
fahéj 0 ízlés szerint
cukrozatlan kakaópor 1 tk
étcsokoládé 25 g
mandulapehely 10 g