Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tartiflette

Tartiflette
Tartiflette
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a krumplit, ezért kerestem egy új köretet. Ezt a receptet James Martin mutatta be, akinek nagyon kedvelem a receptjeit.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát félig megfőzzük héjában sós vízben, aztán lehűtjük, megpucoljuk, 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és 10 perc alatt megpirítjuk rajta a felszeletelt vöröshagymát és a felkockázott angol szalonnát.
  3. Egy tűzálló tál belső falát megkenjük fokhagymával, vajjal. Rétegekben beletesszük a szeletelt burgonyát, megborsozzuk, meghintjük szalonnás hagymával, kevés sajttal. Így folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  4. Végül a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, a tálat lefedve 1/2-3/4 órára 180 fokos sütőbe tesszük, majd levesszük a tetőt, és további 1/4 órát sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 714
elküldve: 4
receptkönyvben: 182
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumpliköret, szalonnás-sajtos burgonya, krumpli szalonnával és hagymával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 19:28

Kedves Évi néni!

Jaj de guszta, gyors, egyszerű, nagyon finom, és: laktató!! :-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-01-18 19:55

Köszönöm Évi, aranyos vagy. Meg lehet még locsolni egy kis tejszínnel is, mert azt valahogy lehagytam. Jó pihenést kívánok a zord idő ellenére.
Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 20:39

Köszönöm, az utólagos tippet, s a jó kívánságot is, az idő kissé bonyolult, mire megszokjuk a hideget és havat, már mást mondanak és más is érkezik, eső és melegebb idő...na ez az, amin nem lehet eligazodni,..:-(( És meg is visel..:._((
De lesz tenni való a hétvégén, és végre szuper a sütőm!!! :-)), annyira, hogy kenyér is készülhet már benne.:-D
Éva-Anyóca

marikaradnai
marikaradnai Fri, 2013-01-18 15:45

Paprika nèlkül nem gulyàs a gulyàs!!!
REBLOCHON-sajt nèlkül NEM tartiflette a TARTIFLETTE !!!

üdv

marikaradnai

470
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
angolszalonna 10 dkg
sajt 20 dkg