r
Nosalty Logó

Tárkonyos zöldbabfőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nemgabi
Tárkonyos zöldbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 654 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 165 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    2373 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3953 micro
Összesen 654 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
  2. Rátesszük a pirospaprikát, a zöldbabot, és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
  3. Beletesszük a sót, ételízesítőt, cukrot, tárkonyt, és fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul.
  4. A tejfölt összekeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a főzeléket.
  5. Ezután még 1-2 percig főzzük, és készen van.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 61449
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Mi virslit vagy rántott parízert, esetleg fasírtot szoktunk hozzá enni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tárkonyos zöldbabfőzelék
nemgabi 23 recept

Nagyon szeretem a különböző zöldfűszereket. A tárkonyt pár éve fedeztem fel. Szerintem nagyon passzol a zöldbabfőzelékhez, bab- és zöldbableveshez valamint a tejszínes ragulevesekhez. Azért mértékkel bánjunk vele, mert ha túlméretezzük, csípős-kesernyéssé válhat tőle az étel.

Hozzászólások

P.

Gyönyör?! Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni.

nemgabi

Köszönöm az elismerést. Remélem, ízleni fog. Nekünk ez a kedvenc f?zelékünk! Üdv! Gabi

Törölt felhasználó

Most készült el:) Nagyon-nagyon finom lett!!!!!

nemgabi

Nagyon örülök, hogy ízlett! Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabi! A Férjem nem igazán szereti a zöldbabf?zeléket, de ezt imádta:) ezek után én is így fogom készíteni.(én egy pici fokhagymát tettem bele)

judetar85

Valami isteni finom lett:) Bár a hagyma mellett tettem bele pici fokhagymát és a habarásba egy kevés tejet:) De nagyon köszi, nem is gondoltam volna, hogy ilyen szuper lesz tárkonnyal:)))

nemgabi

A fokhagyma szerintem is passzol hozzá, bár én azt a f?zelékbe nem szoktam tenni, inkább a zöldbablevesbe. Nagyon örülök, hogy ízlett! Üdv: Gabi

Sande

Tegnap elkészítettem ebédre, nagyon finom lett, - tényleg nagyon feldobja a tárkony. :)

nemgabi

Köszi az elismerést, nagyon örülök, hogy ízlett! Én is kb. egy éve készítem így a zöldbabf?zeléket, miután olvastam valahol, hogy a tárkony nagyon passzol hozzá. És tényleg! Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Nálunk is nagy sikert aratott! :)

nemgabi

Köszi a visszajelzést, örülök, hogy ízlett nektek!

strega777

Kedves Gabi! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a f?zelék! :) Üdv: Reni

dadimami

Kedves Gabi! Bizonyára finom a f?zeléked (én sajnos ritkán f?zök, mivel a férjem levesnek megeszi a zöldbabot, de a f?zeléket bel?le nem szereti), így csak olykor kedvezek magamnak, én viszont bármely módon elkészítve szeretem, a leírásod alapján a tied is csak jó lehet. Bocsáss meg, de igazából - lehet hogy csak kekeckedni akarok, (de miért épp veled)? - semmi bajom veled, csak szúrja a szememet, amikor egyre gyakrabban látom a recept leírásokban, hogy a f?szerek mennyiségét kiskanállal határozzák meg, szerintem célszer?bb lenne ha szálat írnánk hozzátéve annak hosszát, (mivel a tárkony pl. akár egy méter hosszú is lehet), pld. 2 db 15 cm hosszú szál, persze ez mellett érdemes megjelölni, hogy a szárított f?szerb?l mennyi szükséges, azt már lehet kiskanállal megjelölni. Ez a gyakorlat inkább nyáron zavaró, amikor a kertünkben a friss f?szernövények megteremnek. Egyébként érdemes kipróbálni a friss borsikafüvet is a zöldbabhoz, mondjuk 3 db 10 cm-es szálat. Elnézésedet kérem, mert valóban a jelenség ami bosszant. Azt látom, hogy a receptet januárban tetted fel, a leírásból viszont úgy t?nik, hogy friss zöldbab amib?l készül, az viszont januárban nem valószín?, a téli id?szak mondjuk indokolja a szárított f?szert, és persze nincs mindenkinek kertje, valamint a piacon sem kapható mindenféle friss f?szer rendszeresen. Üdv: Margó

nemgabi

Kedves Margó! A f?zelék fagyasztott zöldbabból készült, és a tárkony pedig szárított benne. Sajnos nekem nincs f?szereskertem, és így általában szárított f?szereket használok. Egyébként nem értem, mi a probléma a kanállal, mint mértékegységgel. A friss f?szert is általában felaprítja az ember, és nem 15 cm-es szálakat tesz bele az ételbe. Legalábbis nekem így gusztusosabb. Üdv, Gabi

Momica

Igazad van, szerintem is kell egy mindenki által elfogadott és pontosan mérhet? (jelen estben kávéskanál) etalon amihez a társulat f?zés közben tartja magát, az irányadó f?szerezéssel kapcsolatban felmerült kérdések tisztázásában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek