r
Nosalty Logó

Tárkonyos párolt zöldség natúr csirkemellel

Fahéj
Tárkonyos párolt zöldség natúr csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

514
Kalória
42.4g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
360.9g
Víz
109.5g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1668 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1082.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    5004 micro
  • β-karotin
    13274 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6579 micro
Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket 3-3 szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
  2. A hagymát felkockázzuk, a gombát cikkekre vágjuk, a répát és a petrezselymet pedig kisebb karikára.
  3. A margarint felhevítjük egy serpenyőben és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
  4. Hozzátesszük az összes zöldséget, kicsit megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal és a majorannával, rámorzsoljuk a leveskockát.
  5. Összekeverjük, és lefedve, kis lángon, saját levében hagyjuk megpárolódni. Néha megkeverjük.
  6. Ha a levét túl hamar elfőné, pici vízzel pótoljuk, de a végére nem szabad levének maradnia.
  7. Közben a húsok mindkét oldalát egy másik serpenyőben forró olajon pár perc alatt megpirítjuk, majd tálra szedjük és melegen tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Tulajdonképpen főleg a köret miatt tettem fel ezt a receptet, a natúr csirke nem annyira érdekes talán, de azért azt is leírtam, hátha van, akinek hasznára lehet. Vacsorára valami könnyűt ettünk volna, és mindenképpen zöldségeset. Ezt a vacsit dobtam össze. Nagyon hamar kész volt és a párommal ugyanolyan gyorsan be is termeltük az egészet, annyira jólesett. Csak ajánlani tudom mindenkinek. De akik többen vannak, készítsenek nyugodtan dupla adagot, nemigen fog megmaradni. :)

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...