r
Nosalty Logó

Csirkemell baconben sárgarépaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Csirkemell baconben sárgarépaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 411 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1644 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 411 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3917.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2445 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23596 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 1644 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    956 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépákat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd a jénaialjára fektetjük sorban.
  2. A csirkemellet feldaraboljuk kisebb darabokra, betekerjük egyenként egy-egy szelet baconbe, és a sárgarépák tetejéresorba rakjuk őket.
  3. Meglocsoljuk pici olívaolajjal, és asütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 23952
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemell baconben sárgarépaágyon
DiaNatura 132 recept

Villámgyorsan készen van ez a finom fogás, mert a melleket nem kell vékonyan szeletelni, csak olyan nagyjából egyforma darabokat vágni belőlük.Tekercselés és már mehet is a sütőbe!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett!! Hagymával, fokhagymával, f?szerekkel és házi szalonnával készítettem és egy könny? kis salátával ettük. :) Biztosan megcsinálom máskor is, lehet egy kis kolbászt is el fog bírni legközelebb..

DiaNatura

Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és annak szintén, hogy finom lett! Köszönöm a visszajelzést! További jó f?z?cskézést! Üdv, Dia

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, bár nem ennyi csirkemellb?l, mert ez nekem nagyon kevésnek t?nik, de ez ízlés kérdése. -No meg jóval több zöldséget tettem alá, már csináltam vegyes zöldségb?l, úgy is finom, és akkor nem csináltam hozzá semmi köretet. Szóval köszi az ötletet, mert egyszer?, és finom. Ja, és voltak vendégek, akik alig tudták abba hagyni, mindenkinek nagyon ízlett, már megosztottam velük a receptet:).

DiaNatura

Kedves Scooby! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk, hogy elkészítetted a csirkét!:) Én is azt gondolom hogy a recept csak egy ötlet, amit a saját ízlésére alakíthat mindenki. Örülök, hogy másoknak is ízlett! Köszönöm, hogy megosztottad velük is! :) Üdv, Dia

DoGGma

Nagyon finom volt! :) A répa valami fenomenális lett, ahogy átvette a bacon ízét! :) Köszönjük! :)

DiaNatura

Nagyon örülök, hogy ízlett és én is köszönöm, hogy megírtad!:)

Kisgombóc

Kedves Dia! Köszi szépen a receptet. Tényleg nagyon egyszer?, gyors és finom étel. Többször is el fogom készíteni. :) Dorka

Törölt felhasználó

Imádja az egész család. Most készítem másodjára és biztos nem utoljára! A répának különösen finom íze lesz... Köszönöm, hogy feltetted a receptet. K

DiaNatura

Kedves Kata! Én is köszönöm a hozzászólásod! Az ilyen pozitív visszajelzések miatt jó megosztani itt a recepteket! :) Üdv, Dia

Sziszti

Kedves Dia! Tervezem, hogy hétvégén elkészítem ezt a receptet, mert nagyon elnyerte a tetszésemet. A kérdésem az lenne, hogy a húst nem szükséges el?tte f?szerezni (pl. só, bors), elegend? ízt ad neki a bacon? Válaszodat el?re is köszönöm! Sziszti

doratti

Milyen köretet ajánlotok hozzá? Most fogom megcsinálni, hagymás krumplival, de hátha van jobb ötletetek...

főzősuli

köszi a receptet finom volt, a répának különösen jó íze volt, kicsit féltem t?le, nehogy nagyon megpuhuljon, de ilyen nem történt, tökéletes lett. legközelebb is el fogom készíteni, lehet hogy kicsit f?szeresebben, mert szeretjük a f?szeres étkeket. süt?ben sült f?szeres sajtos krumplival készítettem. nagyon illett hozzá. :)

R.Szilvi

Elkészítettem! Gyors, egyszer?, nagyon finom! Köszi!

Törölt felhasználó

Kedves DiaNatura! Meddig kell sütni z ételt? Le kell fedni sütés közben? Köszönöm!

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?