Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarja vörösboros pácban

Tarja vörösboros pácban
Tarja vörösboros pácban
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borpácot egy középkori receptben olvastam, amit szarvashúshoz használtak egykor. Mivel szarvas nem volt a hentesnél, kénytelen voltam beérni sertéstarjával is. Tényleg ízletes étel kerekedett ki belőle. A színe miatt nem kell megijedni, a vörösbortól van ilyen sötét színe, és sajnos a fénykép sem kapott elég fényt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 dl vörösborba 1 dl vizet öntünk, belerakjuk a köményt, a borsot, a fokhagymaport és a koriandermagot, majd felforraljuk.
  2. Mikor kihűlt, a hússzeletekre öntjük, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húst kevés olajon kisütjük, mindkét oldalát kb. 4-5 percig. 
  4. Mikor a második oldalát kezdjük el sütni, akkor hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát is.
  5. Ezt követően felöntjük annyi páclével, hogy a húst ellepje, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik. Szükség szerint sózzuk.
  6. Jó étvágyat kívánok!
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 425
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült borpácos sertéstarja, sertéstarja borpácban, vörösboros pácban érlelt sertéstarja sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Fri, 2014-01-17 05:37

Nagyon csábító, mentettem! Köszönöm a receptet!
Öreganyó

626
sertéstarja 40 dkg
vörösbor 3 dl
fekete bors 1 késhegynyi
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
koriandermag 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
fokhagymapor 1 kávéskanál
napraforgó olaj 4 teáskanál