Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás hús Gabys konyhájából

Tarhonyás hús Gabys konyhájából
Tarhonyás hús Gabys konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én mindig így csinálom, a családom így szereti. Nincs a tarhonyának víz íze, mint valaha a menzán:). 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Saját kovászos uborkámmal egyszerűen nagyon szeretjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk.
  2. Elővesszük a kuktát, 1 jó nagy fej hagymát megpucolunk, apróra feldaraboljuk, kevés zsírban megdinszteljük. Rátesszük a kb. 1 ek pirospaprikát, ízlés szerint sót és összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről és egy jó diónyi pirosaranyat nyomunk bele, ezzel is összekeverve.
  3. A paradicsom héját lehúzzuk, apró kockákra vágva beledaraboljuk, a paprikát kicsumázzuk, egészbe beletesszük, a végén kidobjuk.
  4. Visszateszük a gázra, majd rátesszük a felkockázott húst, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje. Lezárjuk a kuktát, és a fújástól számított 20. percnél elzárjuk. Megvárjuk, míg a gőz magától elmegy.
  5. Fazékban nagyon kevés zsíron kevergetve halványbarnára pirítjuk a tarhonyát, majd ráöntjük a pörköltet. Vigyázzunk, a forró gőz felcsaphat! Kb 1 dl vizet öntünk még hozzá, 1 ek ételízesítőt teszünk bele, gyorsan megkeverjük és rátesszük a fedőt.
  6. Ha felszívta a pörköltlét és a vizet a tarhonya, pótoljuk vízzel, egész addig, míg a tarhonya megpuhul. A tarhonya puhulásáig figyeljünk oda, mert könnyen odaég és fedő mindig legyen rajta! Ha kell, utólag tehetünk még bele sót. Akinek nincs kuktája, a húst majdnem puhára főzze meg, a főzési idő ennyivel kitolódik.


 

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 30 009
elküldve: 3
receptkönyvben: 295
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tarhonyás hús, sertéslapocka tarhonyával, tarhonyás sertéshús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

636
sertéslapocka 70 dkg
tarhonya 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
sertészsír 1.5 ek
ételízesítő 1 ek
paradicsom 1 db
tv paprika 1 db