r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús Gabys konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Tarhonyás hús Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 636 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3817 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 636 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    496 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    513 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 3817 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 239 Kcal

Elkészítés

  1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk.
  2. Elővesszük a kuktát, 1 jó nagy fej hagymát megpucolunk, apróra feldaraboljuk,kevés zsírban megdinszteljük. Rátesszük a kb. 1 ek pirospaprikát,ízlés szerint sót és összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről és egy jó diónyi pirosaranyat nyomunk bele, ezzel is összekeverve.
  3. A paradicsom héját lehúzzuk, apró kockákra vágva beledaraboljuk, a paprikát kicsumázzuk, egészbe beletesszük, a végén kidobjuk.
  4. Visszateszük a gázra, majdrátesszük a felkockázott húst, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje. Lezárjuk a kuktát, és a fújástól számított 20. percnél elzárjuk. Megvárjuk, míg a gőz magától elmegy.
  5. Fazékban nagyon kevés zsíron kevergetve halványbarnárapirítjuk a tarhonyát, majd ráöntjük a pörköltet. Vigyázzunk, a forró gőz felcsaphat! Kb 1 dl vizet öntünk még hozzá, 1 ek ételízesítőt teszünk bele, gyorsan megkeverjük és rátesszük a fedőt.
  6. Ha felszívta a pörköltlét és avizet a tarhonya, pótoljuk vízzel, egész addig, míg a tarhonya megpuhul. A tarhonya puhulásáig figyeljünk oda, mert könnyen odaég és fedő mindig legyen rajta! Ha kell, utólag tehetünk még belesót. Akinek nincs kuktája, a húst majdnem puhára főzze meg, a főzési idő ennyivel kitolódik.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 48081
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Ajánló

Saját kovászos uborkámmal egyszerűen nagyon szeretjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én mindig így csinálom, a családom így szereti. Nincs a tarhonyának víz íze, mint valaha a menzán:). 

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.