r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús Gabys konyhájából

Gabys
Tarhonyás hús Gabys konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

636
Kalória
31.6g
Fehérje
66.3g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
134.6g
Víz
86.4g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    496 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    807.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    513 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 3817 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk.
  2. Elővesszük a kuktát, 1 jó nagy fej hagymát megpucolunk, apróra feldaraboljuk,kevés zsírban megdinszteljük. Rátesszük a kb. 1 ek pirospaprikát,ízlés szerint sót és összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről és egy jó diónyi pirosaranyat nyomunk bele, ezzel is összekeverve.
  3. A paradicsom héját lehúzzuk, apró kockákra vágva beledaraboljuk, a paprikát kicsumázzuk, egészbe beletesszük, a végén kidobjuk.
  4. Visszateszük a gázra, majdrátesszük a felkockázott húst, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje. Lezárjuk a kuktát, és a fújástól számított 20. percnél elzárjuk. Megvárjuk, míg a gőz magától elmegy.
  5. Fazékban nagyon kevés zsíron kevergetve halványbarnárapirítjuk a tarhonyát, majd ráöntjük a pörköltet. Vigyázzunk, a forró gőz felcsaphat! Kb 1 dl vizet öntünk még hozzá, 1 ek ételízesítőt teszünk bele, gyorsan megkeverjük és rátesszük a fedőt.
  6. Ha felszívta a pörköltlét és avizet a tarhonya, pótoljuk vízzel, egész addig, míg a tarhonya megpuhul. A tarhonya puhulásáig figyeljünk oda, mert könnyen odaég és fedő mindig legyen rajta! Ha kell, utólag tehetünk még belesót. Akinek nincs kuktája, a húst majdnem puhára főzze meg, a főzési idő ennyivel kitolódik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Én mindig így csinálom, a családom így szereti. Nincs a tarhonyának víz íze, mint valaha a menzán:). 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...