Sztracsatella torta Lizinkától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
8g víz0 kcal
-
4g rum9 kcal
Krémhez
-
188g csokoládé fagylalt375 kcal
Díszítéshez
-
5g csokoládé27 kcal
-
63 kcal
Összesen
763
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
32g víz0 kcal
-
16g rum37 kcal
Krémhez
-
750g csokoládé fagylalt1500 kcal
Díszítéshez
-
20g csokoládé109 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
Összesen
3051
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
8.6g tojás11 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
1.2g rum3 kcal
Krémhez
-
58.3g csokoládé fagylalt117 kcal
Díszítéshez
-
1.6g csokoládé8 kcal
-
7.8g növényi habtejszín20 kcal
Összesen
237
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
763
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 107.4 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1368.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 807 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.7 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 128.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 511 micro
Összesen
3051
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek napraforgó olaj
-
4 evőkanál víz
-
2 ek rum
Krémhez
Díszítéshez
-
1 dl növényi habtejszín
Elkészítés
Piskótához
- Lemérjük a tojásokat. Kimérünk ugyanannyi súlyú cukrot, és 5 dkg-mal kevesebb lisztet.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzátesszük a vizet, majd robotgéppel (legmagasabb fokozat) habosra keverjük. Közben folyamatosan csorgatjuk bele a cukrot.
- Amikor kifehéredett, beleöntjük az olajat. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és nagyon óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
- Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nem kell nagyon felmagasodnia a krém miatt. Akkor jó, ha a tortaforma háromnegyedéig magasodik a piskóta!!
- Ha kész, hagyjuk kihűlni. Lekapcsoljuk a torta karimát, és éles késsel ketté vágjuk a csokis piskótát.
Krémhez
- A sztracsatella fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből. Várunk vele kb. 15 percet, hogy kenhető legyen, de ne olvadjon nagyon meg.
- A tortalap alsó részét visszatesszük a tortaformába, köré csatoljuk a karimát. Meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, majd rákenjük a fagylaltot.
- A fagylaltra ráhelyezzük a másik tortalapot, meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, és rákenjük a fagylalt maradék felét. Akkor lesz szép a torta, ha az utolsó réteg fagyi a tortaforma pereméig ér!
- A fagyitortát betesszük a mélyhűtőbe 3-4 órára.
Díszítéshez
- Fogyasztás előtt 5-6 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Csokit reszelünk rá. Tejszínhab rózsákkal díszítve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22 cm
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9321
- Feltöltés dátuma: 2014. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lizinka_
606 recept
Minden évben rendezünk barátainkkal közösen kerti partit. A sztracsatella torta visszatérő jeges desszert. Üdítő látvány a szemnek, és üdítő finomság a testnek is, nagy melegben.