r
Nosalty Logó

Sztracsatella torta Lizinkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sztracsatella torta Lizinkától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 3051 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 237 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3051 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Lemérjük a tojásokat. Kimérünk ugyanannyi súlyú cukrot, és 5 dkg-mal kevesebb lisztet.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzátesszük a vizet, majd robotgéppel (legmagasabb fokozat) habosra keverjük. Közben folyamatosan csorgatjuk bele a cukrot.
  3. Amikor kifehéredett, beleöntjük az olajat. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és nagyon óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nem kell nagyon felmagasodnia a krém miatt. Akkor jó, ha a tortaforma háromnegyedéig magasodik a piskóta!!
  5. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Lekapcsoljuk a torta karimát, és éles késsel ketté vágjuk a csokis piskótát.

Krémhez

  1. A sztracsatella fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből. Várunk vele kb. 15 percet, hogy kenhető legyen, de ne olvadjon nagyon meg.
  2. A tortalap alsó részét visszatesszük a tortaformába, köré csatoljuk a karimát. Meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, majd rákenjük a fagylaltot.
  3. A fagylaltra ráhelyezzük a másik tortalapot, meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, és rákenjük a fagylalt maradék felét. Akkor lesz szép a torta, ha az utolsó réteg fagyi a tortaforma pereméig ér!
  4. A fagyitortát betesszük a mélyhűtőbe 3-4 órára.

Díszítéshez

  1. Fogyasztás előtt 5-6 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Csokit reszelünk rá. Tejszínhab rózsákkal díszítve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 cm
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9142
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sztracsatella torta Lizinkától
Lizinka_ 559 recept

Minden évben rendezünk barátainkkal közösen kerti partit. A sztracsatella torta visszatérő jeges desszert. Üdítő látvány a szemnek, és üdítő finomság a testnek is, nagy melegben.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!