Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piña colada fagyasztott édesség

Piña colada fagyasztott édesség
Piña colada fagyasztott édesség
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerkőcök nyaralásaink során már próbálkoznak koktélokkal, természetesen alkoholmentesekkel, teljesen elbűvöli őket a díszített pohár és a különleges ízek. Ez a fagyasztott édesség egy valódi jégbe hűtött piña colada! Díszítésképpen pirított kókuszreszelék kerül a tetejére, de bármilyen trópusi gyümölccsel feldobhatjuk még. Ha rumot teszünk bele, felnőtt partikra is nagyszerű!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A jégkrémhez

Az öntethez és a tetejére

ajánlat

Nyári szülinapokra, vagy csak a forró napokon egy hűsítő édességként fantasztikus, rummal az idei évben a felnőttek kedvence lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Egy kis tálban keverjük össze villával a tört kekszet vajjal és cukorral.
  3. Ezt a keveréket nyomkodjuk bele egy torta vagy egy 20x20-as szögletes üveg sütőformába. Így mehet a sütőbe kb. 10 percre sülni, míg teljesen kiszárad és egy kicsit megbarnul.
  4. Ha kivettük a sütőből, teljesen ki kell hűtenünk. Először szobahőmérsékleten, utána a hűtőben.

A jégkrémhez

  1. Mielőtt kivennénk a tésztaalapot a hűtőből, egy nagy tálban botmixer segítségével keverjük össze a jégkrémet az ananász darabkákkal és a felfogott lével (ha kevésnek ítélnénk a levét egy fél pohár 100%-os ananászlével helyettesítsük), valamint két evőkanál kókusztejjel. Nem kell sokáig forgatni, csak 20-30 másodpercig, amíg az ananászdarabkák mindenhová beépülnek a fagyiba.
  2. Ezt a keveréket öntsük a tésztaalapra, és tegyük azonnal fagyasztóba minimum 3 órára, ameddig összeáll, megfagy. Az 5-6 óra egyébként a megfelelő neki, de egy egész éjszakára is bent hagyhatjuk.

Az öntethez és a tetjére

  1. Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a fagyasztóból az édességet. Szórjuk meg pirított kókuszreszelékkel, és locsoljuk meg a vízből, citromléből és cukorból készített sziruppal. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 20x20x5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 088
elküldve: 1
receptkönyvben: 321
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: fagyi
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyitorta
hasonló kategóriák: fagyikehely, parfé, gyümölcsfagyi, sorbet, házi fagyi, vaníliafagyi, karamellfagyi

egyéb elnevezések

trópusi parfétorta, kókuszos-ananászos fagyitorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vveronika85
vveronika85 Sat, 2015-07-11 00:44

Nagyon jó a recept, gyorsan elkészíthető fagyitorta. Nagyon finomra sikerült, hamar elfogyott. Nekem mondjuk túl keményre fagyott a torta és várni kellett fél órát, mire szeletelhetővé vált :), de megérte a várakozást. Köszönöm a receptet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2015-07-22 11:45

Nálunk is nagyon bevált, ugyan nem volt ideje sokáig hűlni a mélyhűtőben, épphogy csak annyit, ami a megdermedéshez szükséges, talán ezért nem keményedett meg annyira. Legközelebb vegyétek elő korábban én is így teszek majd, köszi, G

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2015-07-02 15:21

Ha kókuszreszeléket beáztatsz kevés vízbe egy pár órára, már meg is van a kókusztej! Leszűrve és reszelékkel együtt is mehet a tortába, üdv, G

402
zabkeksz 16 db
barna cukor 2 ek
vaj 10 dkg
vanília fagylalt 45 dkg
ananász 1 db
kókusztej 0.5 dl
kókuszreszelék 1 ek
víz 1 dl
barna cukor 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
kókuszreszelék 3 ek