Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szórt rétes

Szórt rétes
Szórt rétes
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban édesanya csinált gyakran ilyet, most előkerestem ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsi aljára 100 g vajat ( felkockázva) teszünk elszórtan, tetszés szerint. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ennek a felét elosztjuk a tepsi alján, hogy egyenletesen befedje.
  2. A túrót villával összetörjük, elkeverem a cukorral, és rászórjuk a lisztre. Erre jöhet a vaníliás cukor és a liszt másik fele.
  3. A maradék vajat kockázva rádobáljuk a kupacra, ahova esik éppen.
  4. A tejet elkeverjük alaposan a 4 tojással, és ráönjük a tepsibe szórt hozzávalókra. 180 fokon 25 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24x4 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dobálós túrós, bólyi túrós

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zacsesz
Zacsesz Sat, 2018-07-14 13:11

Érdekes recept, nekem kicsit furára sikerült.
Nem vagyok biztos benne hogy annyira jó ilyen lisztfoltosnak lennie a tetején.
Legközelebbi alkalommal talán lehet hogy jobban nézne ki ha a felső liszt réteget elkeverem a tejes tojásos keverékkel és úgy öntöm rá.

Ryn
Ryn / Ryn Sat, 2018-07-14 23:40

Szia, próbáld meg úgy, hogyha nagyon sok a folt mikor felöntöd tejjel, hogy picit elsimítod ami púposan marad rajta. Nekem is csak a "csúcsosabb" részeken szokott maradni liszt, de elsimítom kicsit kanállal és ha marad még úgyis egy kevés, azzal már nem foglalkozom. Ha elkevered a lisztet a tejes tojásos keverékkel és úgy sütöd meg, kérlek írd meg, hogy úgy hogy sikerült! Kíváncsi vagyok! Köszönöm a hozzászólásod. :)

VToncsi
VToncsi Fri, 2018-07-13 16:02

Kedves Ryn!
Ugye nem haragszol, ha belekotyogok? Próbáld meg inkább rétesliszttel finomliszt helyett, akkor nem marad szárazon a liszt. Jó 30 éve sütögetem én is ennek a „testvérét”, egy régi Nők Lapjából, ahol Bólyi túrós volt a neve. Annak kicsit másak a mennyiségei, ez nagyobb adag. Nagyon szeretem ezt a receptet, mert se keverni, se gyúrni nem kell, és gyümölcsöt is lehet rakni a túróra.
Minden jót!

Ryn
Ryn / Ryn Fri, 2018-07-13 23:11

Kedves VToncsi, köszönöm a tippet ! Kipróbálom majd azzal is , gondoltam már rá , de nem igazán kedveljük a réteslisztet, de most, hogy javasoltad, így megér egy próbát. Még egyszer köszönöm ;) :)

1372
teavaj 200 g
finomliszt 450 g
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 600 g
cukor 200 g
vaníliás cukor 2 csomag
tej 7 dl
tojás 4 db