Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lusta asszony almása

Lusta asszony almása
Lusta asszony almása
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütést nagymamáim kedveltették meg velem, a Sárimamámat jellemzően Tészta néniként emlegette a szomszédság, Rózimamámhoz pedig nem tudtunk úgy menni, hogy ne lett volna valamilyen sütemény vagy finomság az asztalon.
Ezt a receptet Rózimamám mesélte nekem, kívántatta meg velem. Mivel szenvedélyes almástészta-evő vagyok (tészta = sütemény itt nálunk Erdélyben), muszáj volt kipróbálnom. A végeredménnyel meg voltam elégedve. Próbáljátok ki ti is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, és két egyenlő részre osztjuk.
  2. Meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát, és összekeverjük a fahéjas cukorral. Ízlés szerint lehet hozzá almás fűszerkeveréket is adni. Nem kell kicsavarni, mert szükség van a levére.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kislyukú reszelőn lereszeljük a fagyos margarint (kb. 200 g-ot), egyenletesen, hogy nagyjából befedje a tepsi alját. Erre rászórjuk a lisztes keverék felét, ráegyengetjük az almát, majd betakarjuk a lisztes keverékkel, és a végén ráreszeljük a margarint.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt 160-180°C-on megsül. Akkor jó, ha a teteje kezd megpirulni, ehhez az utolsó 5 percben feljebb vihetjük a hőfokot.
  5. Porcukorral vagy fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 32 003
elküldve: 9
receptkönyvben: 408
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Andici

Mióta szakács: 2010.06.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szórt almás sütemény, lusta asszony rétese almával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andici
Andici / Andici Sun, 2010-09-19 09:55

Sweetamber, többféle búzadara van, de az is lehet, nem volt eléggé leves az almád. Azért kell bele búzadara, mert az alma leve nincs lecsepegtetve, és az felszívja, hogy ne tocsogjon a tészta. Sajnálom, hogy nem sikerült jól.

Sweetamber
Sweetamber Sun, 2010-09-19 09:42

Ma én is elkészítettem ezt a sütit. Finom lenne, csak nekem sajnos a búzadara megkeményedett és ropogós lett a tésztában, ez eléggé zavaró. Legközelebb ha megcsinálom ezt kihagyom belőle és akkor teljesen jó lesz:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 21:55

a darát helyettesítsd zabpehellyel, finomabb úgy és nem száraz.......a nedvességet az almából meg ugyanúgy felszívja.:)

Andici
Andici / Andici Tue, 2010-06-15 15:49

Köszi illesera,
Bocsi, elfelejettem ideirni: 250-300 ml víz fér bele az én csészémbe :)
Ha elkészíted, szólj, hogyan sikeredett :)

illesera
illesera Mon, 2010-06-14 19:10

Nagyon jó! Tetszik a recept, lustaságban nincs hiány! De azért elárulod, hogy mekkora az a csésze? köszi ! era

1607
finomliszt 1.5 bögre
búzadara 1.5 bögre
cukor 1 bögre
sütőpor 1 csomag
margarin 400 g
alma 6 nagy db
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 2 ek