Lusta asszony almása
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andici
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1607
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
6419
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 82.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.6 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 321.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 829 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 701 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
1607
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 330.5 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4424.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 1064 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 2010 mg
-
Nátrium 979 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 826.3 g
-
Cukor 384 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1286.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 402 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 3072 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2805 micro
-
β-crypt 149 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 432 micro
Összesen
6419
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat, és két egyenlő részre osztjuk.
- Meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát, és összekeverjük a fahéjas cukorral. Ízlés szerint lehet hozzá almás fűszerkeveréket is adni. Nem kell kicsavarni, mert szükség van a levére.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kislyukú reszelőn lereszeljük a fagyos margarint (kb. 200 g-ot), egyenletesen, hogy nagyjából befedje a tepsi alját. Erre rászórjuk a lisztes keverék felét, ráegyengetjük az almát, majd betakarjuk a lisztes keverékkel, és a végén ráreszeljük a margarint.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt 160-180°C-on megsül. Akkor jó, ha a teteje kezd megpirulni, ehhez az utolsó 5 percben feljebb vihetjük a hőfokot.
- Porcukorral vagy fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 219
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 42447
- Feltöltés dátuma: 2010. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Andici
2 recept
A sütést nagymamáim kedveltették meg velem, a Sárimamámat jellemzően Tészta néniként emlegette a szomszédság, Rózimamámhoz pedig nem tudtunk úgy menni, hogy ne lett volna valamilyen sütemény vagy finomság az asztalon. Ezt a receptet Rózimamám mesélte nekem, kívántatta meg velem. Mivel szenvedélyes almástészta-evő vagyok (tészta = sütemény itt nálunk Erdélyben), muszáj volt kipróbálnom. A végeredménnyel meg voltam elégedve. Próbáljátok ki ti is!