r
Nosalty Logó

Lusta asszony almása

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andici
Lusta asszony almása
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6419 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    330.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4424.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2805 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 6419 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, és két egyenlő részre osztjuk.
  2. Meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát, és összekeverjük a fahéjas cukorral. Ízlés szerint lehet hozzá almás fűszerkeveréket is adni. Nem kell kicsavarni, mert szükség van a levére.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kislyukú reszelőn lereszeljük a fagyos margarint (kb. 200 g-ot), egyenletesen, hogy nagyjából befedje a tepsi alját. Erre rászórjuk a lisztes keverék felét, ráegyengetjük az almát, majd betakarjuk a lisztes keverékkel, és a végén ráreszeljük a margarint.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt 160-180°C-on megsül. Akkor jó, ha a teteje kezd megpirulni, ehhez az utolsó 5 percben feljebb vihetjük a hőfokot.
  5. Porcukorral vagy fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 42447
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Andici 2 recept

A sütést nagymamáim kedveltették meg velem, a Sárimamámat jellemzően Tészta néniként emlegette a szomszédság, Rózimamámhoz pedig nem tudtunk úgy menni, hogy ne lett volna valamilyen sütemény vagy finomság az asztalon. Ezt a receptet Rózimamám mesélte nekem, kívántatta meg velem. Mivel szenvedélyes almástészta-evő vagyok (tészta = sütemény itt nálunk Erdélyben), muszáj volt kipróbálnom. A végeredménnyel meg voltam elégedve. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...