Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős pite 2. -vaníliapudingos

Szőlős pite 2. -vaníliapudingos
Szőlős pite 2. -vaníliapudingos
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kipróbáltam az amerikai típusú almáspitét, majd az érett szőlőről eszembe jutott, hogy akár azzal is megtölthetném...
meg pudinggal...azt pedig egy kis alkohollal vagy aromával bolondítsam... Guszta :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Megjegyzés:
A tésztába gyúrtam egy kis diót is.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 30 dkg lisztet, 4 dkg cukrot, 1/4 tk sót, 15 dkg apró kockára vágott vajat és 5 ek jéghideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva betesszük a hűtőbe 1 órára.
  2. A formát kivajazzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát vagy jénai formát. Villával megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük.
  3. A szőlőt megmossuk, félrerakjuk. A sütőt előmelegítjük.
  4. A pudingport kis tejjel elkeverjük, ízlés szerint rumot, esetleg édes pezsgőt vagy édes bort teszünk hozzá, kb. egy fél dl-t. Majd fél l forró tejhez öntjük, és lassú tűzön készre főzzük a pudingot, félrerakjuk.
  5. A maradék cukrot és a lisztet elvegyítjük, hozzáadjuk a szőlőt (a liszt elhagyható), majd szépen a formába tesszük. Ráöntjük a pudingot.
  6. A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélénél összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk (az ujjunkkal) a tetejébe.
  7. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát.
  8. Sütőbe tesszük, és 45 perc alatt megsütjük, de ekkor a sütőt 180 fokra állítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 206
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Holdfény

Mióta szakács: 2010.09.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

omlós szőlős pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

895
finomliszt 30 dkg
cukor 4 dkg
0.25 teáskanál
vaj 15 dkg
víz 5 ek
vaj 1 ek
szőlő 20 dkg
rum 1 teáskanál
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 0.5 l
cukor 10 dkg
finomliszt 3 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1 ek