r
Nosalty Logó

Mandarinos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiss Móni
Mandarinos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 906 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 906 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4023 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    1373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2077 micro
Összesen 3624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, majd a bőrét leszedjük, és ismét megmossuk. Besózzuk, és borsozzuk.
  2. Megcsináljuk a mandarinos pácot. A mandarint megpucoljuk, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, a mustárt, az olajat és sót. Ezt jól összekeverjük. Majd ráöntjük a csirkére, és összeforgatjuk benne.
  3. A krumplikat jól megmossuk, majd negyedekre vágjuk.
  4. Fogjuk a tepsit, és belehelyezzük a csirkecombokat, majd a tetejére a krumplikat, és rálocsoljuk a maradék mandarinos pácot.
  5. Fóliával letakarjuk, majd fél órát 180 fokon pároljuk, puhítjuk.
  6. Utána leszedjük róla a fóliát, és még 20 percet sütjük, pirosítjuk.
  7. Közben megcsináljuk a rizst. Az olajat felforrósítjuk, majd beleöntjük a rizst. Pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Mikor a víz már félig elpárolgott, hozzáadjuk a kukoricát, majd puhulásig főzzük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3664
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Narancsos csirkerecepteket láttam, nekem pedig itthon nem narancsom volt, hanem mandarinom, így fogtam, és úgy ollóztam össze több receptet, de nagyon finom, pikáns íze lett a találmányomnak!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...