Szőlős-barackos rétestekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A réteshez
-
125g őszibarack47 kcal
-
125g szőlő83 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
50g dió327 kcal
-
25g réteslap74 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
15g tejföl30 kcal
A díszítéshez
-
15g tejszínhab39 kcal
-
25g szőlő17 kcal
Összesen
873
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A réteshez
-
500g őszibarack187 kcal
-
500g szőlő331 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
100g réteslap295 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A díszítéshez
-
60g tejszínhab154 kcal
-
100g szőlő66 kcal
Összesen
3486
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A réteshez
-
28.3g őszibarack11 kcal
-
28.3g szőlő19 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
11.3g dió74 kcal
-
5.7g réteslap17 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
A díszítéshez
-
3.4g tejszínhab9 kcal
-
5.7g szőlő4 kcal
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.3 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 254 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
873
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.4 g
Zsír
-
Összesen 204.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2117.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 1098 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.1 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1016.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1067 micro
-
β-crypt 327 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1115 micro
Összesen
3486
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A réteshez
-
50 dkg őszibarack
-
50 dkg szőlő
-
15 dkg cukor
-
4 db réteslap
-
1 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 ek tejföl
A díszítéshez
-
4 ek tejszínhab
Elkészítés
A réteshez
- A gyümölcsöket megmossuk. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk.
- A barackdarabkákat összekeverjük a fele cukorral és a fele darált dióval. A maradékokat pedig a szőlővel.
- Egy kevés olajat összekeverünk pár kanál tejföllel. A réteslapokat egyesével letesszük, elcsúsztatva egymástól, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Közben mindegyiket megkenjük az olajas tejföllel. Az egyik szélénél a barackos, míg a vele szemközti szélénél a szőlős tölteléket simítjuk el.
- A sütőt előmelegítjük. A rétes barackos részét feltekerjük a közepéig, majd a szőlőset is. Megkenjük a felvert tojással. Papírozott sütőlemezre tesszük, és megsütjük, majd kivéve pihentetjük.
- Szeleteljük, közepére tejszínhabot nyomunk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1757
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szeretjük a rétest, most egy kicsit különlegesebbet készítettem.