r
Nosalty Logó

Szőlős-barackos rétestekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős-barackos rétestekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A réteshez

A díszítéshez

Összesen 873 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A réteshez

A díszítéshez

Összesen 3486 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A réteshez

A díszítéshez

Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 873 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 3486 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A réteshez

A díszítéshez

Elkészítés

A réteshez

  1. A gyümölcsöket megmossuk. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A barackdarabkákat összekeverjük a fele cukorral és a fele darált dióval. A maradékokat pedig a szőlővel.
  3. Egy kevés olajat összekeverünk pár kanál tejföllel. A réteslapokat egyesével letesszük, elcsúsztatva egymástól, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Közben mindegyiket megkenjük az olajas tejföllel. Az egyik szélénél a barackos, míg a vele szemközti szélénél a szőlős tölteléket simítjuk el.
  4. A sütőt előmelegítjük. A rétes barackos részét feltekerjük a közepéig, majd a szőlőset is. Megkenjük a felvert tojással. Papírozott sütőlemezre tesszük, és megsütjük, majd kivéve pihentetjük.
  5. Szeleteljük, közepére tejszínhabot nyomunk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1746
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a rétest, most egy kicsit különlegesebbet készítettem.

Hozzávalók

A réteshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek