Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőke brownie (Blondie)

Szőke brownie (Blondie)
Szőke brownie (Blondie)
36 perc / előkészület: 15 perc sütés: 21 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Brownie-nak már-már alig, talán egy kis jóindulattal nevezhető, íze közel nem olyan mély, mint a klasszikusé.
Az étcsoki helyett fehér csokoládé kerül bele, a dió helyett pedig mandula, abból viszont jó sok, így nem véletlenül érzi az ember úgy, amikor megkóstolja, mintha egy marcipános édességbe harapna. Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a fehér csokit vízgőz felett összeolvasztjuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra, sűrűre keverjük.
  3. Amikor a csoki kihűlt, hozzáadjuk a tojásokhoz.
  4. A lisztet elvegyítjük a sóval és az őrölt mandulával, ez is mehet a masszához.
  5. A durvára vágott mandulabél 2/3-át belekeverjük a tésztába, az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) öntjük és a tetejére szórjuk a maradék mandulát.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 20-21 perc alatt megsül.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 78 899
elküldve: 10
receptkönyvben: 804
elkészítve: 23/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Fehér csokis-mandulás brownie, brownie fehéren, mandulás brownie, albínó brownie

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2012-12-02 15:20

Szia! Elkészítettem, és én kicsit nehéznek találtam a tésztáját nyersen, nehezen kenhető volt. Hiányoltam a készítésnél, hogy mi lazítja fel ezt a nehéz tésztát. Megsülve érdekes ragacsos édességet kaptam, ami végül gyorsan elfogyott, de nem lett kedvenc. Egyedül a fehér csokis-mandulás íz tetszett benne. További szép napot! Üdv: Ági

petra
Petra / petra Sun, 2012-12-02 21:41

Kedves Ági,
Kétségkívül nehéz, tömény tészta, elkészültekor pedig ragacsosnak kell lennie. Ez valakinek kedvére való, valakinek nem:-).
Üdv
Petra

Sisi
Sisi / Sisi Wed, 2012-11-14 18:02

Nagyon fini süti, én kevesebb cukorral csináltam, úgyis kicsit édes lett. Meg kicsit sajna "túlsütöttem" nem volt olyan szottyadt a belseje, de még biztosan elkészítem, mert az íze, mennyei :)

eletke
Eletke / eletke Sun, 2012-05-13 16:12

Megsutottem picivel kevesebb cukorral es 1csepp mandula aromaval.Az eredmeny hatalmas sikert aratott. Koszonet.e

szoszibaba
szoszibaba Mon, 2011-09-05 16:15

hetvegen elkeszitettem en is! igazabol elsore a recept szerinti mennyiseg keveskenek tunt egy akkora tepsibe. de a lenyeg, h fini lett! olyan kis ragacsos edes :P

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 16:26

A világ más tájain meg éheznek...

Valy01
Valy01 Sun, 2011-02-27 21:55

Ma elkészítettem a sütit, nálunk 10-ből 10-et kapott:) Holnap a kollegák is letesztelik..

Kat
Kat Wed, 2011-02-09 11:32

Szerintem az evés elvonja a figyelmet az elnevezésről! :) Ugyanis nagyon finom lehet, és miközben esszük majd, nem azon fog járni az agyunk, hogy akkor ez most szőke barnácska, v. barna szőkécske! De ha mégis, hát még mindig divat a melírozás! :) :) Receptkönyvbe elmentve. Puszi, és szép napot mindenkinek!

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Sun, 2011-02-06 19:28

Elkészítettem ma a sütidet és nagyon finom:) Egy baj volt vele: hogy kevés volt. De ezen majd legközelebb segítek:) Köszi a receptet!

Hófehérke
Hófehérke / Hófehérke Fri, 2010-08-06 13:04

Megsütöttem! Isteni lett! Kb. 10 perc alatt elfogyott! :-))
Kremy-nek üzenem, hogy valóban édes, de ha minőségi alapanyagot használunk, akkor nem érezhetünk tömény cukorízt. És ez tuti, mert én nagyon nem vagyok édesszájú, és így nem bírtam volna legyűrni. A fehér csoki íze viszont meghatározza az egész süti ízét, szóval olyat érdemes használni, amit magában is szívesen megeszik az ember.
Ezer köszönet a receptért! :-)))

Kremy
Kremy / Kremy Fri, 2010-07-30 13:26

  De,igen:) Amikor semmi mást nem érzel,csak a cukrot. A csokiban alapból sok a cukor így nem kell mellé 175. Csak egy megállapítás volt. Más az édesség és a tömény cukoríz ami elnyom minden mást.

Kremy
Kremy / Kremy Sun, 2010-07-04 10:33

  Megcsináltam az eredeti recept alapján,de ehetetlenül édes lett így sajnos a kukában kötött ki. Másodjára kevesebb liszt és feleannyi cukor került bele,egy kis mandulaaroma és fahéj társaságában. Tepsit nem találtam így fasírtformában sült,olyan lett mint egy kenyér:) Így már mindenkinek tetszett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-02-08 18:35

Lányok!
A megoldás ennél sokkal egyszerűbb, ha már nem brownie, akkor legyen blondie.:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-09-19 07:18

Esetleg javaslom:

albínó brownie

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-09-18 15:00

Szerintem nem a "szőkével" hanem a brownival volt a probléma. Ha az utóbb említett megnevezéseid bármelyikénél a brownie helyére pl sütit írunk, tökéletesen fedi a látványt és megfelel a receptnek.

petra
Petra / petra Wed, 2008-09-17 08:51

Valóban elég bugyutának tűnik a megnevezés, de kifejező!
Hívhatjuk még eképpen is: fehér csokis-mandulás brownie, brownie fehéren, mandulás brownie
Jó sütögetést!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-09-17 08:23

A recept nagyon ígéretesnek tűnik, a látvány is megragadó. Feltétlenül a hétvégi programba felveszem.
A megnevezésével nem vagyok kibékülve Szőke-barnácska?

569
fehér csokoládé 125 g
vaj 60 g
tojás 2 db
0.5 tk
cukor 175 g
vaníliás cukor 1 ek
finomliszt 75 g
mandula 75 g
mandula 125 g